Varza la cuptor cu carnati/afumatura
Ingrediente
- 2000 Grame - Varza calita
- 500 Grame - Bacon Aldis
- 2 Bucati (200g) - Ceapa
- 50 Grame - Pasta de rosii
- 50 Mililitri - Ulei Floriol
- 1 Lingurita cu varf (8g) - Sare de masa
- 5 Grame - Piper negru
- 10 Grame - Piper negru
Instrucțiuni de preparare
Am tocat varza marunt, am pus-o în tava, apoi am frecat-o cu sare.
Peste varza am adăugat ceapa tăiată bucăți mari.
Sosul de roșii l-am amestecat cu un pahar de apă și cu uleiul, apoi l-am adaugat în tava peste varza.
Am adăugat piperul. Am amestecat bine, după care am adăugat afumătură (eu fac ori cu carnati afumați, ori cu bacon, ori cu scăricica de porc).
Am acoperit tava cu folie de aluminiu.
Am pus la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 40 min.
Dupa cele 40 de min, am scos folia de aluminiu și am amestecat, apoi am mai dat la cuptor pentru inca 30 min.
Este o rețetă foarte rapidă și gustoasă. Eu am preluat-o de pe "La Lena" și am adaptat-o. Sper sa va placa!
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 706g | |
Calorii | 4317 kj / 1031.81 kCal |
Grăsimi | 84.75 g |
din care | |
Saturate | 1.41 g |
Ne-Saturate | 11.2 g |
Carbohidrați | 39.4 g |
din care | |
Zaharuri | 2.12 g |
Fibre | 1.84 g |
Proteine | 25.49 g |
Sare | 2003.65 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...