Calculator procent grăsime corporală

Pentru a te ajuta să-ți cunoști cu aproximație procentul de grăsime corporală, folosește calculatorul de mai jos - bazat pe formula concepută de Marina SUA (U.S. Navy):

Te rugăm să verifici și să corectezi erorile de mai jos:
Măsurați circumferința gâtului începând de sub laringe.
Pentru bărbați talia se măsoară la nivelul buricului, iar pentru femei măsurătoarea se face în locul unde talia este cea mai "subțire"
Se măsoară la nivelul cel mai "lat" al taliei

Procentul de grăsime corporală se referă la cantitatea de grăsime prezentă în corp ca procent din greutatea totală. Acesta include grăsimile esentiale precum și surplusul de grăsimi depozitat.

Grăsimile esențiale se găsesc în nervi, măduva osoasă și organe si sunt necesare organismului pentru o bună funcționare. Acestea reprezintă aproximativ 2-5% din masa corporală pentru bărbați și 10-13% pentru femei.

Surplusul de grăsime corporală se acumulează atunci când consumăm mai multe calorii decât corpul nostru are nevoie. Aceste depozite de grăsime pot fi arse prin determinarea organismului să consume mai multa energie. Acest lucru se poate face fie prin reducerea cantității de alimente consumate, astfel încât să obligi organismul să se folosească de grăsimea depozitată pentru a obține energie, fie prin efort fizic, care de asemenea necesită energie.

Vezi mai jos un tabel alcătuit de American Council on Exercise (ACE) - care prezintă procentul ideal de grăsimi din organism în funcție de gen și de condiția fizică:

Categorie Procent femei Procent bărbați
Grăsimi esențiale 10-13% 2-5%
Sportivi de performanță 14-20% 6-13%
Sportivi 21-24% 14-17%
Normal 25-31% 18-24%
Obezitate Peste 32% Peste 25%

Excesul de grăsime corporală poate avea multe efecte dăunătoare asupra sănătății, precum și un procent de grăsime corporală mai mic sau apropiat de nivelul grăsimilor esențiale poate avea efecte negative asupra sănătății si reprezintă un subiect care ar trebui să fie discutat cu un medic.

Dacă vrei să afli necesarul tău caloric și să urmărești cât și ce mănânci, îți recomandăm aplicația Eat & Track, cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
SWEETERIA
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK