Tort mousse de afine și ciocolată - healthy & no sugar
Ingrediente
- 2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
- 50 Grame - Faina integrala
- 10 Grame - Cacao pudra neagra Dr. Oetker
- 400 Grame - Afine
- 500 Grame - Branza proaspata de vaci Pilos 0.3% grasime
- 6 Grame - Gelatina vegetala agar agar
- 150 Grame - Erytrytol
- 40 Grame - Cacao pudra neagra Dr. Oetker
- 50 Grame - Erytrytol
- 1 Gram - Sare himalaya
- 120 Grame - Lapte 1,5% Pilos
- 2 Grame - Gelatina vegetala agar agar
Instrucțiuni de preparare
-
Blat:Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare, puțin suc de lămâie si îndulcitorul(50 gr.) pe care îl adaugi treptat.
-
Amestecă într-un bol făina cu cacao.
-
Bate separat gălbenușurile și adaugă pe rând amestecul de făină, cernut printr-o sită, iar apoi incorporează
-
Incorporează cu grijă și spuma din albuș, cu mișcări circulare de jos în sus. Atenție, nu este nevoie să omogenizezi complet amestecul, ne dorim ca blatul să fie aerat/pufos.
-
Într-o formă de tort cu pereții detașabili cu diametrul de 24 cm, am așezat o foaie de copt, tăiată pe dimensiunea vasului, iar apoi am trunat compozția.
-
Am introdus la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pe modul cu ventilație, a doua treaptă de jos pentru 10-15 minute sau până trece testul scobitorii.
- După ce blatul este făcut, l-am lăsat la răcit.
-
Crema de brânză:Între timp, într-o cratiță am adăugat afinele împreună cu 100 gr. erytrytol și am lăsat să fiarbă la foc mic, amestecând constant.
-
Într-un vas mic am pus 6.gr. agar-agar și 20 ml. apă și le-am încălzit la foc mic, amestecând constant, până când agar-agarul s-a dizolvat complet, iar apoi am turnat agar-agarul peste afine și am amestecat bine. Ambele compoziții ar trebui să fie calde în momentul în care sunt combinate.
-
Am dat totul la blender până am obținut un piure fine.
-
Am adăugat 2-3 linguri cremă de brânză și am blenduit în continuare, iar apoi am adăugat și restul de cremă de brânză și am omogenizat compoziția
-
Am turnat crema peste blat și am introdus tortul la frigider.
- Topping ciocolată: Într-o cratiță, la foc mic, am adăugat cacao, îndulcitorul, praful de sare și laptele și am amestecat cu un tel.
- Într-un vas mic am pus 2 gr. agar agar cu 20 ml. lapte și am amestecat la foc mic până, agar-agarul s-a dizolvat complet, iar apoi am turnat agar-agarul peste ciocolată și am amestecat bine. Ambele compoziții ar trebui să fie calde în momentul în care sunt combinate.
- După ce compoziția de ciocolată s-a mai răcit, iar crema tortului s-a întărit, am turnat ciocolata deasupra și am introdus tortul la frigider pentru câteva ore.
Tips & tricks:
- cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
Pentru mai multe sfaturi, idei și rețete, urmărește-mă pe Instagram: aurelsolea__fitness
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 181g | |
Calorii | 632 kj / 151.02 kCal |
Grăsimi | 3.42 g |
din care | |
Saturate | 1.42 g |
Ne-Saturate | 1.4 g |
Colesterol | 63.45 mg |
Carbohidrați | 16.97 g |
din care | |
Zaharuri | 7.68 g |
Fibre | 2.66 g |
Proteine | 12.22 g |
Sare | 214.31 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...