
Tort de iaurt cu kiwi și banane
Ingrediente
Instrucțiuni de preparare
Mărunțiți biscuiții și adăugați untul topit.
Amestecați compoziția până obțineți o masă omogenă.
Tapetați cu hârtie de copt o formă cu pereții detașabili cu dimensiunea (20 cm) și puneți în ea compoziția de biscuiți, nivelând uniform pe toată suprafața.
Dați blatul la frigider pentru 30 de minute.
Înmuiați gelatina în apă și lăsați-o să se umfle aproximativ 10 de minute.
Între timp curățați kiwi și tăiați-le cubulețe.
Amestecați kiwi cu suc de lămâie și zahăr.
Încălziți amestecul la foc mediu timp de 2-3 minute, până kiwi începe să elimine suc. Lăsați să se răcorească.
Într-un bol puneți iaurtul, adăugați amestecul de kiwi și gelatina topită, amestecați bine compoziția.
Tăiați bananele felii și aranjați-le peste blatul de biscuiți.
Acoperiți stratul de banane cu amestecul de kiwi cu iaurt și dați tortul la frigider pentru 6 ore (sau cel mai bine peste noapte).
Când este gata, scoateți tortul din formă și înlăturați hârtia de copt.
Ornați tortul cu rondele de kiwi și fulgi de migdale.
Informații nutriționale
Valori medii nutriționale pentru o portie | |
Calorii | 2190 kj / 523.49 kCal |
Grăsimi | 27.09 g |
din care | |
Saturate | 1.02 g |
Ne-Saturate | 0.13 g |
Carbohidrați | 61.28 g |
din care | |
Zaharuri | 4.42 g |
Fibre | 0.87 g |
Proteine | 9.76 g |
Sare | 225 mg |
Proteine
9.76g
Carbohidrați
61.28g
Grăsimi
27.09g

Descarcă aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii