Tort de iaurt cu kiwi și banane

Tort de iaurt cu kiwi și banane

Porții: 8
Timp de preparare: 20min

Ingrediente

200 Grame - Biscuiti Petit Beurre
150 Grame - Unt
320 Grame - Kiwi
2 Banane medii (236g) - Banane
500 Grame - Iaurt grecesc 10% Pilos / Milbona
200 Grame - Zahar
20 Grame - Zeama de lamaie
20 Grame - Gelatina
100 Grame - Apa
160 Grame - Kiwi
40 Grame - Fulgi de migdale Belbake Lidl

Instrucțiuni de preparare

Mărunțiți biscuiții și adăugați untul topit.

Amestecați compoziția până obțineți o masă omogenă.

Tapetați cu hârtie de copt o formă cu pereții detașabili cu dimensiunea (20 cm) și puneți în ea compoziția de biscuiți, nivelând uniform pe toată suprafața.

Dați blatul la frigider pentru 30 de minute.

Înmuiați gelatina în apă și lăsați-o să se umfle aproximativ 10 de minute.

Între timp curățați kiwi și tăiați-le cubulețe.

Amestecați kiwi cu suc de lămâie și zahăr.

Încălziți amestecul la foc mediu timp de 2-3 minute, până kiwi începe să elimine suc. Lăsați să se răcorească.

Într-un bol puneți iaurtul, adăugați amestecul de kiwi și gelatina topită, amestecați bine compoziția.

Tăiați bananele felii și aranjați-le peste blatul de biscuiți.

Acoperiți stratul de banane cu amestecul de kiwi cu iaurt și dați tortul la frigider pentru 6 ore (sau cel mai bine peste noapte).

Când este gata, scoateți tortul din formă și înlăturați hârtia de copt.

Ornați tortul cu rondele de kiwi și fulgi de migdale.

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 2190 kj / 523.49 kCal
Grăsimi 27.09 g
din care
Saturate 1.02 g
Ne-Saturate 0.13 g
Carbohidrați 61.28 g
din care
Zaharuri 4.42 g
Fibre 0.87 g
Proteine 9.76 g
Sare 225 mg
Proteine
7.45%
9.76g
Carbohidrați
46.82%
61.28g
Grăsimi
45.73%
27.09g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook