Tocăniță de iepure
Porții:
6
Timp de preparare:
30min
Timp de gătire:
120min
Ingrediente
- 1300 Grame - Iepure de casa
- 3 Bucati (300g) - Ceapa
- 20 Grame - Chimen seminte
- 25 Grame - Boia dulce
- 200 Grame - Smantana 25% Zuzu
- 30 Grame - Patrunjel verde
- 25 Grame - Untura de porc
- 3 x Catel (15g) - Usturoi
- 150 Grame - Rosii pasate 365
- 1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
- 5 Grame - Piper negru
- 15 Mililitri - Suc natural de lamaie
Instrucțiuni de preparare
Se toaca ceapa și se călește în untura împreună cu chimenul si usturoiul tocat, pana devine translucidă.
Se porționează iepurele, se sărează și pipereaza si se călește împreună cu ceapa.
Se adaugă boiaua si roșiile și apă pana se acoperă carnea.
Opțional se poate adăuga vin roșu.
Se lasă sub capac la foc mic pana carnea este gătită.
Se toaca o legătură de pătrunjel și se amestecă cu smântână, și zeama de lămâie, pe care o turnam peste tocăniță.
Mai lăsăm pe foc 1-2 minute.
Informații nutriționale
Proteine: 37%
Carbohidrați: 10%
Grăsimi: 53%
Valori nutriționale pentru o porție de 348g | |
Calorii | 2205 kj / 527.11 kCal |
Grăsimi | 31.03 g |
din care | |
Saturate | 1.76 g |
Ne-Saturate | 3.13 g |
Colesterol | 3.96 mg |
Carbohidrați | 13.22 g |
din care | |
Zaharuri | 2.62 g |
Fibre | 4.11 g |
Proteine | 48.7 g |
Sare | 840.91 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...