Tiramisu cu pișcoturi
![Tiramisu cu pișcoturi](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/fbcbbb08-3db7-4678-911e-67912c29ab02.jpeg)
Ingrediente
- 2 Oua mari - L (140g) - Ou de gaina
- 200 Grame - Piscoturi Savoiardi Sondey
- 25 Grame - Esenta de Rom
- 250 Grame - Mascarpone Lovilio
- 50 Grame - Dulcișor-Îndulcitor cu extract din frunze de stevie Sweeteria
- 200 Mililitri - Cafea
Instrucțiuni de preparare
1. Am pregatit o cafea tare pe am lasat-o la racit, timp in care m-am ocupat de crema.
2. Am separat cele 2 oua cu atentie sa nu ajunga parti din galbenusuri in albusuri.
3. Am mixat la viteza mare cele 2 albusuri cu un praf de sare pana s-au facut o bezea ferma si pufoasa.
4. Am mixat la viteza mare cele 2 galbenusuri cu indulcitorul pana au devenit de un galben deschis.
5. Am incorporat crema de branza, mixand la viteza minima si am gustat de dulce; dupa gustul meu nu a mai fost nevoie sa adaug indulcitor.
6. Peste crema obtinuta am incorporat bezeaua de albusuri cu o lingura prin miscari ample de sus in jos.
7. Am insiropat jumatate din cantitatea de piscoturi pe care le-am asezat pe o farfurie tip platou, folosindu-ma de inelul unei tavi rotunde pentru a da prajiturii forma de tort rotund, nu patrat cum obisnuiam sa fac cand montam prajitura intr-o tava patrata sau dreptunghiulara.
8. Am adaugat peste primul strat de puscoturi jumatate din crema, apoi am insiropat si adaugat al doilea strat de piscoturi si al doilea strat de crema. Am ornat cu 4 piscoturi care nu au incaput in tava.
9. Am lasat prajitura la frigider pentru 3 ore pentru a se intrepatrunde aromele.
TRUCURI:
- cafeaua, eu o folosesc rece si amara;
- ouale si branza mascarpone le tin la rece macar cateva ore, fapt ce va ajuta la obtinerea unei creme ferme;
- branza mascarpone o cumpar din Lidl; am incercat cu o alta marca achizitionata din Kaufland si nu am fost multumita de calitatea ei, obtinand o crema usor mai lichida, desi am respectat acceasi pasi si aceleasi cantitati ale ingredientelor;
- eu folosesc indulcitor in varianta pudra- il rasnesc pentru o topira mai rapida atunci cand pregatesc crema, dar poate fi folosit orice indulcitor cu textura zaharului alb, de exemplu; cu indulcitor lichid, cum e siropul de agave nu am incercat sa vad daca pot obtine o crema la fel de ferma;
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 108g | |
Calorii | 1056 kj / 252.31 kCal |
Grăsimi | 15.42 g |
din care | |
Saturate | 10.19 g |
Ne-Saturate | 5.02 g |
Colesterol | 74.02 mg |
Carbohidrați | 26.03 g |
din care | |
Zaharuri | 11.42 g |
Proteine | 6.05 g |
Sare | 112.03 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...