Tarta cu legume | Alina Fulberti

Tarta cu legume | Alina Fulberti
Porții: 4
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 35min

Ingrediente

450 Grame - Mix de legume (brocoli,conopida,morcov) - Kaufland
6 Oua medii - M (360g) - Ou crud
100 Grame - Telemea de vaca
50 Mililitri - Lapte Sim 1.5%
1 Gram - Sare de masa
1 Gram - Piper negru

Instrucțiuni de preparare

Legumele se fierb intai in apa cu sare (sau se gatesc la aburi, dupa preferinte), pana cand sunt aproapte gatite, nu complet pentru ca se vor mai coace si la cuptor. Dupa ce le-ati fiert, se scurg de apa si se pun intr-o tava antiaderenta (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 22cm), peste legume se faramiteaza branza telemea si se adauga ouale batute cu o furculita si amestecate cu lapte, sare si piper sau alte condimente dupa preferinte.

Se da totul la cuptor la 180 grade, pentru 30-35 minute s-au pana cand tarta s-a rumenit deasupra.

 

 

Tips & Tricks 

 

Se pot folosi atat legume crude cat si congelate, insa de preferat este sa le gatiti (fiert, la aburi, tras la tigaie) inainte de a le introduce la cuptor.

Se poate folosi orice combinatie de legume, de la conopida, broccoli, morcov, ciuperci, ardei, dovlecel, fasole pastai, vinete, ceapa, praz, etc

Branza telemea se poate inlocui cu aceiasi cantitate de branza feta.

Daca alegeti sa inlocuiti branza telemea cu cascaval/branza de burduf, atunci se vor folosi doar 80gr.

Aceasta tarta se poate consuma atat calda cat si rece, se poate pastra in frigider pana la 2-3 zile.

Informații nutriționale

Proteine: 34%
Carbohidrați: 10%
Grăsimi: 56%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 965 kj / 230.72 kCal
Grăsimi 13.85 g
din care
Saturate 2.93 g
Ne-Saturate 5 g
Colesterol 334.8 mg
Carbohidrați 5.53 g
din care
Zaharuri 4.72 g
Fibre 3.44 g
Proteine 18.58 g
Sare 434.16 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii