Supa linte verde
Porții:
4
Timp de preparare:
20min
Timp de gătire:
120min
Ingrediente
- 200 Grame - Linte verde
- 100 Grame - Linte rosie
- 400 Grame - Rosii cuburi Amata
- 2 x Catel (10g) - Usturoi
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 100 Grame - Telina apio
- 4 Bucati (400g) - Morcovi
- 2 Linguri (30g) - Ulei Clever
- 50 Grame - Spanac
- 5 Grame - Dafin
- 20 Grame - Pasta de ardei iute Kania
- 20 Grame - Cimbru uscat
- 3 Lingurite rase (15g) - Sare de masa
- 10 Grame - Piper negru
Instrucțiuni de preparare
Se caleste ceapa cu usturoiul si cu telina apio la foc mic.
Se adauga pasta de ardei, sare, piper, cimbru si foile de dafin.
Se adauga apa (cam 2-2,5 l) si se lasa la fiert cu capac 5 min.
Se adauga morcovii, lintea verde (care se inmoaie inainte cu cateva ore in apa calda pentru a o fierbe mai repede) si rosiile cuburi.
Se lasa la foc mic aprox 1 h sau pana lintea este pe jumatate fiarta.
Se adauga lintea rosie (are timp de fierbere mai scurt)
La final, cand ciorba e gata, se opreste focul si se adauga spanacul.
Bon apetit! ??
Informații nutriționale
Proteine: 17%
Carbohidrați: 59%
Grăsimi: 24%
Valori nutriționale pentru o porție de 365g | |
Calorii | 1361 kj / 325.24 kCal |
Grăsimi | 8.76 g |
din care | |
Saturate | 0.26 g |
Ne-Saturate | 0.87 g |
Carbohidrați | 49.43 g |
din care | |
Zaharuri | 7.01 g |
Fibre | 11.86 g |
Proteine | 14.4 g |
Sare | 4408.31 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...