Supa linte + cartofi
Porții:
6
Timp de preparare:
5min
Timp de gătire:
35min
Ingrediente
- 400 Grame - Linte rosie
- 700 Grame - Cartofi rosii
- 2 Bucati (200g) - Ceapa
- 1 Lingura (15ml) - Ulei Floriol
- 3 Lingurite rase (15g) - Sare de masa
- 10 Grame - Piper negru
- 3 x Catel (15g) - Usturoi
- 40 Mililitri - Zeama de lamaie
- 5 Grame - Boia dulce
Instrucțiuni de preparare
Se călesc puțin ceapa cu bucățile de cartofi, și cățeii de usturoi. Se pune lintea peste si adaugam apa cât sa acopere și încă un deget. Se lasă să fiert cam 35 minute. După fierbere, se blenduiesc și se asezonează după gust cu sare, piper, zeama lămâie, boia.
Se servește cu crutoane și putina smântâna.
Informații nutriționale
Proteine: 20%
Carbohidrați: 70%
Grăsimi: 10%
Valori nutriționale pentru o porție de 233g | |
Calorii | 1546 kj / 369.62 kCal |
Grăsimi | 4.29 g |
din care | |
Saturate | 0.58 g |
Ne-Saturate | 3.41 g |
Carbohidrați | 66.92 g |
din care | |
Zaharuri | 1.68 g |
Fibre | 10.58 g |
Proteine | 18.94 g |
Sare | 2507.51 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...