Supă cremă de dovleac galben
![Supă cremă de dovleac galben](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/4aaa21ca-cf6f-4597-9130-7b2e9604dc5e.jpg)
Porții:
1
Timp de preparare:
15min
Timp de gătire:
50min
Ingrediente
- 800 Grame - Dovleac crud
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
- 1 Catel (5g) - Usturoi
- 1 Bucata (220g) - Telina
- 130 Grame - Morcovi
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 100 Grame - Pastarnac
Instrucțiuni de preparare
Se curata dovleacul, se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare, la foc potrivit.
Se curata si restul legumelor si se pun la fiert impreuna cu dovleacul. Se lasa in continuare la fiert, la foc mic/potrivit.
Dupa ce s-au fiert legumele, se scot intr-o sita, se indeparteaza ceapa si usturoiul iar restul legumelor se paseaza cu mixerul.
Piureul de dovleac se amesteca cu zeama in care au fiert toate legumele (eu am adaugat apa treptat pentru a putea controla consistenta), se adauga uleiul de masline, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa sa dea intr-un clocot.
Se orneaza cu frunza de patrunjel verde.
Informații nutriționale
Proteine: 7%
Carbohidrați: 55%
Grăsimi: 38%
Valori nutriționale pentru o porție de 1385g | |
Calorii | 2796 kj / 668.25 kCal |
Grăsimi | 31.05 g |
din care | |
Saturate | 0.14 g |
Ne-Saturate | 0.49 g |
Carbohidrați | 100.76 g |
din care | |
Zaharuri | 40.24 g |
Fibre | 17.86 g |
Proteine | 13.11 g |
Sare | 280.55 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...