Snikers Cheesecake | High Protein & Healthy| @aurelsolea__fitness

Snikers Cheesecake | High Protein & Healthy| @aurelsolea__fitness
Porții: 8
Timp de preparare: 40min

Ingrediente

100 Grame - Biscuiti fara zahar Gullon
50 Grame - Unt de arahide My Vegan - MyProtein
25 Grame - Erytrytol
500 Grame - Branza Low-fat Quark Lidl
100 Grame - Erytrytol
10 Grame - Cacao dark Costello
6 Grame - Gelatina vegetala agar agar
120 Grame - Apa
50 Grame - Ciocolata neagra 60% JD Gross
40 Grame - Curmale
10 Grame - Esenta de vanilie
3 Grame - Gelatina vegetala agar agar
200 Grame - Apa
50 Grame - Arahide coapte si sarate Orlando's

Instrucțiuni de preparare

  1. Pregătirea blatului:Am rupt în bucăți mai mici biscuiții, după care i-am măcinat fin la blender.
  2. Într-un bol am amestecat  biscuiții cu untul de arahide și erytytolul pudră
  3. .Compoziția trebuie să fie  ușor lipicioasă și umedă. La nevoie adăugați foarte puțină apă/lapte.
  4. Am pulverizat spray de ulei cocos pe o formă cu pereți detașabili de 24 de cm. diametru, după care am turant compoziția pentru blat și am presat-o cu cu dosul unei linguri, într-un strat de grosime uniformă.
  5. Forma se poate introduce la congelator, însă dacă vreți ca blatul să rămână crocant pentru mai multe zile, introduceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, după care lasați-l la răcit.
  6. Pregătire cremă: Într-un bol am adăugat crema de brânză light, cu erytytolul pudră și cacao și am mixat compoziția la viteză medie pentru câteva minute.
  7. Într-o craticioară am adăugat 6 gr. agar-agar pulbere împreună cu 120 ml. apă, am adus la stadiul de fierbere și am lăsat  pentru 5 minute la temperatură mică, amestecând din când in când.
  8. Între timp se topește ciocolata la aburi sau la microunde, după care se incorporează în amestecul de agar-agar.
  9. Se ia de pe foc, iar după  1-2 minute se adaugă peste brânza de vaci și se omogenizează compoziția cu mixerul.
  10. Crema rezultată se adaugă peste blatul deja răcit și se uniformizează, după care se introduce la frigider pentru a se întări crema.
  11. După 30-60 minute, crema este deja întărită și se poate pregăti toppingul.
  12. Topping:am lăsat curmalele la înmuiat în apă fierbinte pentru aproximativ 5-10 minute.
    Le-am adăugat în blender și le-am blenduit, înpreună cu esența de vanilie, până s-a format o pastă. Dacă este necesar adaugă puțină apă în care s-au hidratat pentru a ajuta blenderul.
  13. Într-o craticioară am adăugat 3 gr. agar-agar pulbere împreună cu 200ml. apă,  am adus la stadiul de fierbere și am lăsat  pentru 5 minute la temperatură mică, amestecând din când in când.
  14. După 5 minute am luat de pe foc și am adăugat în compoziție și pasta de curmalale și am omogenizat bine.
  15. După ce compoziția s-a mai răcit puțin, am adăugat-o peste , am turnat-o în formă peste stratul de cremă deja întărit
  16. Am introdus tortul la frigider.
  17. După 3-5 minute, după ce toppingul începe să se întărească, se adaugă deasupra arahidele coapte și sărate. Eu am greșit adăugând de la început arahidele în compoziție, astfel că a 2-a zi acestea nu și-au mai păstrat textura crocantă, devenind moi.
  18. Se înfoliază forma cu folie alimentară și se lăsă la frigider pentru minimum 4-6 ore sau peste noapte.
  19. Pentru decor am utilizat bucăți de baton snikers, dar este de preferat să le evităm.

     Tips & tricks:

  • Pentru  o omogenizare mai bună,  esti indicat ca erytytolul să fie făcut pudră cu o râșniță/blender.
  • Gustați compozițile și ajustați catitatea de îndulcitor, esența de vanilie, cacao  în funcție de preferințele voastre. 
  • Vă recomand acest Spray de cocosde pe siteul www.nosugarshop.ro, iar pentru o reducere extra utilizează codul AS5.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 23%
Carbohidrați: 32%
Grăsimi: 45%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 994 kj / 237.5 kCal
Grăsimi 11.36 g
din care
Saturate 2.77 g
Ne-Saturate 1.65 g
Carbohidrați 18.84 g
din care
Zaharuri 8.57 g
Fibre 2.22 g
Proteine 13.58 g
Sare 213.55 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook