Shakshuka cu naut

Shakshuka cu naut

Porții: 4
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 20min

Ingrediente

4 Oua medii - M (240g) - Ou gaina fiert
200 Grame - Telemea de oaie
450 Grame - Rosii conserva Cirio
1 Bucata (100g) - Ceapa
1 Catel (5g) - Usturoi
1 Bucata (100g) - Ardei capia/kapia
240 Grame - Conservă năut boabe - Delhaize

Instrucțiuni de preparare

Se călesc ceapa si usturoiul în putina apa.

Se adaugă ardeiul kapia tăiat cubulețe și se lasă câteva minute pana se înmoaie.

Se adaugă roșiile pasate cu condimente, se lasă la foc mic în jur de 10 min, pana scade sosul, timp în care se amesteca constant, ca să nu se lipească.

Se adaugă năutul ( se poate omite, e f gustoasa și fără) și 100 grame de telemea, se lasă la fiert aproximativ 3 minute.

La final se fac 4 gauri în sos în care adăugăm pe rand, câte un ou.

Punem capacul, la foc încet, pana se coagulează albușul și gălbenușul este încă moale.

Se presară restul de brânză și pătrunjel.

Pofta bună!

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1522 kj / 363.83 kCal
Grăsimi 20.19 g
din care
Saturate 1.98 g
Ne-Saturate 3.3 g
Colesterol 254.4 mg
Carbohidrați 19.92 g
din care
Zaharuri 0.66 g
Proteine 22.58 g
Sare 74.4 mg
Proteine
24.82%
22.58g
Carbohidrați
21.9%
19.92g
Grăsimi
53.28%
20.19g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook