Shakshuka cu naut
Porții:
4
Timp de preparare:
10min
Timp de gătire:
20min
Ingrediente
- 4 Oua medii - M (240g) - Ou gaina fiert
- 200 Grame - Telemea de oaie
- 450 Grame - Rosii conserva Cirio
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 1 Catel (5g) - Usturoi
- 1 Bucata (100g) - Ardei capia/kapia
- 240 Grame - Conservă năut boabe - Delhaize
Instrucțiuni de preparare
Se călesc ceapa si usturoiul în putina apa.
Se adaugă ardeiul kapia tăiat cubulețe și se lasă câteva minute pana se înmoaie.
Se adaugă roșiile pasate cu condimente, se lasă la foc mic în jur de 10 min, pana scade sosul, timp în care se amesteca constant, ca să nu se lipească.
Se adaugă năutul ( se poate omite, e f gustoasa și fără) și 100 grame de telemea, se lasă la fiert aproximativ 3 minute.
La final se fac 4 gauri în sos în care adăugăm pe rand, câte un ou.
Punem capacul, la foc încet, pana se coagulează albușul și gălbenușul este încă moale.
Se presară restul de brânză și pătrunjel.
Pofta bună!
Informații nutriționale
Proteine: 26%
Carbohidrați: 23%
Grăsimi: 51%
Valori nutriționale pentru o porție de 334g | |
Calorii | 1522 kj / 363.84 kCal |
Grăsimi | 20.19 g |
din care | |
Saturate | 2.32 g |
Ne-Saturate | 4.76 g |
Colesterol | 254.4 mg |
Carbohidrați | 19.92 g |
din care | |
Zaharuri | 7.41 g |
Fibre | 5.45 g |
Proteine | 22.58 g |
Sare | 279.11 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...