Sarmale la cuptor

Sarmale la cuptor
Porții: 10
Timp de preparare: 60min
Timp de gătire: 240min

Ingrediente

300 Grame - Orez cu bob lung - Golden Sun
1000 Grame - Pulpa de porc
3 Bucati (300g) - Ceapa
150 Grame - Morcovi
20 Grame - Condimente pentru Wok - Fuchs
1000 Grame - Varza acra murata
20 Grame - Ulei floarea soarelui

Instrucțiuni de preparare

Călesti ceapa în puțin ulei, după care adaugi morcovul ras și orezul care a fost pus la înmuiat. Le lași la gătit, amestecând mereu pana orezul este aproape gătit. Adaugi carnea și un plic de condimente pentru sarmale peste orez și le amesteci energic.

Taie foile de varza pentru sarmale în pătrate sau dreptunghiuri. Ai grija sa nu ai cotoare ca nu se impaturesc bine. Le împăturești și adaugi varza rămasă din cotoarele pe care le-ai tăiat pe fundul tăvii adânci în care le coci.

După ce pui varza, așezi cu grija sarmalele, peste care mai adaugi cimbru și câteva foi de dafin. Diluezi sucul de roșii sau bulion cu apa, pana acoperi sarmalele. Pui o folie de aluminiu peste și le bagi la cuptor timp de 4 ore la 180 de grade. Le verifici din când în când pentru a nu se arde, deși e puțin probabil.

*eu am adăugat și ceva bucatele de Kaiser tăiate printre sarmale(150g), dar le calculez când le pun în farfurie.

Informații nutriționale

Proteine: 20%
Carbohidrați: 29%
Grăsimi: 51%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1783 kj / 426.05 kCal
Grăsimi 23.88 g
din care
Saturate 0.25 g
Ne-Saturate 1.84 g
Carbohidrați 31.58 g
din care
Zaharuri 4.3 g
Fibre 3.82 g
Proteine 21.8 g
Sare 725.55 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook