Sarmale la cuptor
Ingrediente
- 300 Grame - Orez cu bob lung - Golden Sun
- 1000 Grame - Pulpa de porc
- 3 Bucati (300g) - Ceapa
- 150 Grame - Morcovi
- 20 Grame - Condimente pentru Wok - Fuchs
- 1000 Grame - Varza acra murata
- 20 Mililitri - Ulei floarea soarelui
Instrucțiuni de preparare
Călesti ceapa în puțin ulei, după care adaugi morcovul ras și orezul care a fost pus la înmuiat. Le lași la gătit, amestecând mereu pana orezul este aproape gătit. Adaugi carnea și un plic de condimente pentru sarmale peste orez și le amesteci energic.
Taie foile de varza pentru sarmale în pătrate sau dreptunghiuri. Ai grija sa nu ai cotoare ca nu se impaturesc bine. Le împăturești și adaugi varza rămasă din cotoarele pe care le-ai tăiat pe fundul tăvii adânci în care le coci.
După ce pui varza, așezi cu grija sarmalele, peste care mai adaugi cimbru și câteva foi de dafin. Diluezi sucul de roșii sau bulion cu apa, pana acoperi sarmalele. Pui o folie de aluminiu peste și le bagi la cuptor timp de 4 ore la 180 de grade. Le verifici din când în când pentru a nu se arde, deși e puțin probabil.
*eu am adăugat și ceva bucatele de Kaiser tăiate printre sarmale(150g), dar le calculez când le pun în farfurie.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 279g | |
Calorii | 1790 kj / 427.85 kCal |
Grăsimi | 24.07 g |
din care | |
Saturate | 0.29 g |
Ne-Saturate | 2.25 g |
Carbohidrați | 31.13 g |
din care | |
Zaharuri | 4.55 g |
Fibre | 4.21 g |
Proteine | 22.08 g |
Sare | 719.55 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...