Salata cu naut si legume

Ingrediente
- 250 Grame - Naut
- 100 Grame - Masline negre
- 2 Bucati (400g) - Rosii
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 10 Grame - Patrunjel verde
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
- 5 Grame - Bicarbonat de sodiu
- 100 Grame - Lamaie
- 1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
- 2 Grame - Piper alb
Instrucțiuni de preparare
Pui năutul la înmuiat cu 2-3 ore înainte de preparare. Îl fierbi în apă cu puțină sare și cu un praf de bicarbonat, la foc mic, ca pe fasole, până când bobul devine moale, dar își păstrează forma.
Timpul de fierberea variază în funcție de dimensiunea boabelor, duritatea apei și intensitatea focului, între 1 ½ - 3 ore.
Când s-au înmuiat boabele de năut, le scurgi de apă și le pui într-un vas mare.
Speli roșiile (pot fi si cherry multicolore) și pătrunjelul. Decojești ceapa și o lași puțin în apă rece. Tai roșiile în sferturi, ceapa solzișori și le amesteci ușor, împreună cu măslinele și năutul.
Pui într-un borcan uleiul, zeama de la o lămâie, un praf de sare și puțin piper. Închizi borcanul și agiți bine.
Stropești cu dressing ingredientele pentru salată și amesteci bine. Păstrezi salata la rece pentru câteva minute, apoi o servești presărată cu pătrunjel verde tocat fin.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 501g | |
Calorii | 2980 kj / 712.25 kCal |
Grăsimi | 28.51 g |
din care | |
Saturate | 0.76 g |
Ne-Saturate | 6.78 g |
Carbohidrați | 97.75 g |
din care | |
Zaharuri | 22.34 g |
Fibre | 26.32 g |
Proteine | 27.2 g |
Sare | 3230.85 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...