Salata calda cu cartof dulce | Alina Fulberti
Ingrediente
- 210 Grame - Cartofi dulci
- 30 Grame - Morcovi
- 60 Grame - Ardei gras
- 40 Grame - Ceapa rosie
- 50 Grame - Rosii cherry
- 80 Grame - Salata iceberg
- 3 Mililitri - Ulei de masline
- 1 Gram - Sare de masa
- 1 Gram - Piper negru
Instrucțiuni de preparare
Cartoful dulce se taie in cuburi, morcovul se taie in rondele mai mari, asemanatoare cu bucatile de cartof, ceapa se taie in sferturi.
Cartoful si morcovul se condimenteaza cu sare si piper, se pulverizeaza cu putin ulei de masline, dupa care se coc pentru 15 minute la airfryer.
In ultimele 5 minute din program se adauga si ceapa peste acestea si se lasa pana la finalul programului de gatire.
Separat se taie salata, ardeiul, rosiile si se adauga legumele coapte deasupra.
Tips&Tricks
Se serveste cu 20gr dressing pentru salata din caju (vezi reteta in aplicatie) sau alt dressing dupa preferinte.
Se pot folosi orice legume proaspete aveti la indemana.
Daca nu aveti un airfryer (friteuza cu aer cald), legumele se pot coace si la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 minute, iar in ultimele 15 minute se adauga si ceapa.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 475g | |
Calorii | 1133 kj / 270.89 kCal |
Grăsimi | 3.62 g |
din care | |
Saturate | 0.08 g |
Ne-Saturate | 0.12 g |
Carbohidrați | 55.58 g |
din care | |
Zaharuri | 18.92 g |
Fibre | 10.39 g |
Proteine | 6.21 g |
Sare | 1192.24 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...