Ruladă high-protein cu cremă de brânză, căpșuni și mentă | HEALTHY & NO SUGAR | @aurelsolea__fitness

Ruladă high-protein cu cremă de brânză, căpșuni și mentă | HEALTHY & NO SUGAR | @aurelsolea__fitness

Porții: 8
Timp de preparare: 30min
Timp de gătire: 5min

Ingrediente

5 Oua medii - M (300g) - Ou de gaina
125 Grame - Erytrytol
25 Grame - Cacao
5 Grame - Esenta de vanilie
0.1 Gram - Sare himalaya
500 Grame - Branza Low-fat Quark Lidl
60 Grame - Erytrytol
5 Grame - Esenta de vanilie
1.5 Gram - Menta
500 Grame - Capsuni
100 Grame - Făină Sports 20% proteine - Sweeteria

Instrucțiuni de preparare

  1. Crema de brânză: Într-un bol am amestecat  crema de brânză quark impreună cu erytytolul pudră, esenta de vanilie și esenta de mentă, după care am acoperit bolul cu o folie și l-am lăsat la frigider, pentru ca crema să se mai întărească.
  2. Am spălat căpșunile și le-am lăsat să se usuce bine, după care le-am tăiat în jumătăți.
  3. Am încins cuptorul la încins la 180 C, fără ventilație.

  4. Am așezat ouăle împreună cu un praf de sare într-un castron.

  5. Am adăugat și erytytolul impreuna cu extractul de vanilie  și am bătut totul cu mixerul timp de 7-10 minute până ce compoziția a devenit foarte spumoasă. Ea trebuie să fie groasă și deschisă la culoare.

  6. Am adăugat făina+cacaco care se încorporează în baza de ouă bătute cu o spatulă flexibilă, cu ajutorul căreia se va ridica permanent compoziția de pe fundul vasului către suprafață, în timp ce castronul se rotește ușor în sensul acelor de ceasornic, după fiecare nouă amestecare.Compoziția ridicată de pe fundul vasului se răstoarnă deasupra restului de aluat din castron ca și cum s-ar împături. În niciun caz nu se amestecă puternic, cu mișcări circulare, ne dorim să păstrăm cât mai mult din aerul acumulat în ouăle bătute spumă, acesta fiind singurul ”agent de creștere” al acestui blat de ruladă.

  7. Am tapetat tava cuptorului (42 x 33 cm) cu hârtie de copt și am turnat compoziția în ea. Am nivelat-o rapid cu o spatulă și am dat tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute. Blatul nu trebuie să fie prea rumen dar nici să rămână necoapt. Ideea este să nu-L uscăm prea tare pentru că nu o să-l  putem rula.

  8. Am scos tava din cuptor și am acoperit foaia coaptă cu o coală curată de hârtie de copt.Am răsturnat totul pe masa de lucru. Atenție, arde! Trebuie să lucrăm rapid, cât foaia este fierbinte. Dacă apucă să se răcească în tavă ea va deveni rigidă (se va întări).

  9. Cu grijă e desprindem hârtia de copt de pe fundul blatului. Apoi punem o altă hârtie de copt peste blat si intoarcem din nou blatul. El trebuie să fie cu fața în sus iar dedesubt să aibă hârtia curată de copt.

  10. Deoarece prefer  ruladele lungi și mai înguste, rulez blatul pornind de la una dintre laturile lungi.

  11. Rulăm cu grijă blatul, cu tot cu hârtia de copt pe care este așezat, cât de strâns putem, fara să-l strivim insă.

  12. Se lasă la răcit învelit în hârtie de copt.

  13. Dupa ce s-a racit complet blatul, l-am desfacut usor, am intins cu spatula crema de branza pe toata suprafata blatului, apoi am asezat căpșunile peste crema de branza si am rulat blatul.

  14. Am învelit rulada în folie alimentară și am pus-o la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

  15. Înainte de servire am decorat cu cacao pudră și căpșuni.

     Tips & tricks:

  • Pentru  o omogenizare mai bună, erytytolul poate fi făcut pudră cu o râșniță.
  • Se poate folosi și făina integrală pentru blat, dar dacă nu ești suficient de atent, s-ar putea să o da-i în bară cu blatul și să iasă prea rigid, astfel încât nu o să se mai poată rula.
  • Catitatea de îndulcitor și esență se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia  
  • O porție nu reprezintă 1  felie, ci 1/8 din cantitatea totală rezultată. 

 

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 757 kj / 181.02 kCal
Grăsimi 7.05 g
din care
Saturate 1.16 g
Ne-Saturate 1.95 g
Colesterol 158.62 mg
Carbohidrați 17.58 g
din care
Zaharuri 0.3 g
Proteine 15.96 g
Sare 52.5 mg
Proteine
35.26%
15.96g
Carbohidrați
38.84%
17.58g
Grăsimi
25.9%
7.05g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook