Prajitura Fanta - healthy & no sugar -
Ingrediente
- 3 Oua medii - M (180g) - Ou de gaina
- 90 Grame - Faina integrala
- 30 Grame - Cacao pudra neagra Dr. Oetker
- 90 Grame - Erytrytol
- 30 Grame - Ulei de cocos
- 600 Grame - Brânză slabă proaspătă de vaci Raraul
- 20 Grame - Esenta de vanilie
- 150 Grame - Erytrytol
- 250 Grame - Suc de portocale
- 250 Mililitri - Fanta Zero
- 50 Grame - Gelatina vegetala agar agar
- 50 Grame - Erytrytol
Instrucțiuni de preparare
-
Blat:Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare, puțin suc de lămâie si îndulcitorul pe care îl adaugi treptat.
-
Amestecă într-un bol făina cu cacao.
-
Bate separat cu un mixer gălbenușurile, împreună cu uleiul de cocos extravirgin, topit în prealabil la aburi sau la microunde. Batem până când gălbenușurile se spumează.
- Toarnă compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai bate ușor, până se încorporează.
- !!!Adăugă și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de silicon amestecă încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
-
Într-o formă de tort cu pereții detașabili cu diametrul de 24 cm, am așezat o foaie de copt, tăiată pe dimensiunea vasului, iar apoi am trunat compozția.
-
Am introdus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, fără ventilație pentru aproximativ 25-30 minute sau până trece testul scobitorii.
- După ce blatul este făcut, l-am lăsat la răcit.
-
Crema de brânză:Între timp, într-o cratiță am adăugat brânza de vaci, îndulcitorul, esenta de vanilie și am mixat foarte bine până când indulcitorul s-a dizolvat complet.
-
Jeleu:Într-un cratiță am pus sucul de portocale, fanta 0, erytytolul și gelatina agar-agar și le-am încălzit la foc mediu-mic, amestecând constant, până când compoziția a început să fiarbă. De când fierbe am mai amestecat constant 1-2 minute după care am stins focul și am lăsat compoziția să se răcească.
- Peste blat am turnat crema de brânză și am nivelat-o cu o spatulă, iar deasupra am turnat sucul de portocale.
- Introducem prăjitură la frigider pentru câteva ore.
Tips & tricks:
- cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
- dacă vreți puteți să folosiți o tavă cu pereții detașabili de formă pătrătă sau o tavă cu pereți normali
Pentru mai multe sfaturi, idei și rețete, urmărește-mă pe Instagram: aurelsolea__fitness
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 224g | |
Calorii | 898 kj / 214.68 kCal |
Grăsimi | 7.35 g |
din care | |
Saturate | 4.69 g |
Ne-Saturate | 2.02 g |
Colesterol | 95.18 mg |
Carbohidrați | 16.78 g |
din care | |
Zaharuri | 1.84 g |
Fibre | 5.75 g |
Proteine | 18.22 g |
Sare | 422.56 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...