Prajitura Fanta - healthy & no sugar -

Prajitura Fanta - healthy & no sugar -
Porții: 8
Timp de preparare: 30min
Timp de gătire: 60min

Ingrediente

  • 3 Oua medii - M (180g) - Ou de gaina
  • 90 Grame - Faina integrala
  • 30 Grame - Cacao pudra neagra Dr. Oetker
  • 90 Grame - Erytrytol
  • 30 Grame - Ulei de cocos
  • 600 Grame - Brânză slabă proaspătă de vaci Raraul
  • 20 Grame - Esenta de vanilie
  • 150 Grame - Erytrytol
  • 250 Grame - Suc de portocale
  • 250 Mililitri - Fanta Zero
  • 50 Grame - Gelatina vegetala agar agar
  • 50 Grame - Erytrytol

Instrucțiuni de preparare

  1. Blat:Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu un praf de sare, puțin suc de lămâie si îndulcitorul pe care îl adaugi treptat.

  2. Amestecă într-un bol făina cu cacao.

  3. Bate separat cu un mixer gălbenușurile, împreună cu uleiul de cocos extravirgin, topit în prealabil la aburi sau la microunde. Batem până când gălbenușurile se spumează.

  4. Toarnă compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai bate ușor, până se încorporează.
  5. !!!Adăugă și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de silicon amestecă încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
  6. Într-o formă de tort cu pereții detașabili cu diametrul de 24 cm, am așezat o foaie de copt, tăiată pe dimensiunea vasului, iar apoi am trunat compozția.

  7. Am introdus la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, fără ventilație pentru aproximativ 25-30 minute sau până trece testul scobitorii. 

  8. După ce blatul este făcut, l-am lăsat la răcit.
  9. Crema de brânză:Între timp, într-o cratiță am adăugat brânza de vaci, îndulcitorul, esenta de vanilie și am mixat foarte bine până când indulcitorul s-a dizolvat complet. 

  10. Jeleu:Într-un  cratiță am pus sucul de portocale, fanta 0, erytytolul și gelatina agar-agar și  le-am încălzit la foc mediu-mic, amestecând constant, până când compoziția a început să fiarbă. De când fierbe am mai amestecat constant 1-2 minute după care am stins focul și am lăsat compoziția să se răcească.

  11. Peste blat am turnat crema de brânză și am nivelat-o cu o spatulă, iar deasupra am turnat sucul de portocale.
  12. Introducem prăjitură la frigider pentru câteva ore.

     Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • dacă vreți puteți să folosiți o tavă cu pereții detașabili de formă pătrătă sau o tavă cu pereți normali

 

   Pentru mai multe sfaturi, idei și rețete, urmărește-mă pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 35%
Carbohidrați: 33%
Grăsimi: 32%
Valori nutriționale pentru o porție de 224g
Calorii 898 kj / 214.68 kCal
Grăsimi 7.35 g
din care
Saturate 4.69 g
Ne-Saturate 2.02 g
Colesterol 95.18 mg
Carbohidrați 16.78 g
din care
Zaharuri 1.84 g
Fibre 5.75 g
Proteine 18.22 g
Sare 422.56 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK