Prajitura dietetica cu mere și nuci

Porții:
8
Timp de preparare:
10min
Timp de gătire:
45min
Ingrediente
- 100 Grame - Mar rosu
- 10 Grame - Indulcitor Stevia
- 100 Grame - Ou albus crud
- 50 Grame - Galbenus de ou
- 60 Grame - Amidon (porumb)
- 30 Grame - Faina de cocos Herbavit
- 50 Grame - Tarate de ovaz
- 10 Grame - Esenta de vanilie
- 15 Grame - Cacao
- 5 Grame - Praf de copt
- 30 Grame - Nuci
- 40 Grame - Heidi Dark Intense 75%
Instrucțiuni de preparare
Merele se taie cubulețe și se călesc pe foc cu o lingurita de îndulcitor.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare și restul de îndulcitor.
Se adauga apoi gălbenușurile amestecate cu esenta.
Se pune amidonul, faina de cocos și taratele si se amesteca cu lingura de sus în jos,pana se încorporează tot.
Se pune jumatate din compoziție în tava. Restul de compoziție se amesteca cu cacao si se toarnă deasupra primei compozitii. Se pun deasupra merele și opțional nuca.
Se coace la foc potrivit cca 45 min.
Se taie rece iar deasupra se pune ciocolata topita.
Informații nutriționale
Proteine: 13%
Carbohidrați: 43%
Grăsimi: 44%
Valori nutriționale pentru o porție de 62g | |
Calorii | 641 kj / 153.2 kCal |
Grăsimi | 7.86 g |
din care | |
Saturate | 2.88 g |
Ne-Saturate | 4.43 g |
Colesterol | 77.12 mg |
Carbohidrați | 17.64 g |
din care | |
Zaharuri | 3.2 g |
Fibre | 2.89 g |
Proteine | 5.48 g |
Sare | 32.58 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...