Placinta sarata cu branza si iaurt | Alina Fulberti

Placinta sarata cu branza si iaurt | Alina Fulberti
Porții: 8
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 25min

Ingrediente

200 Grame - Foi de placinta Linco
2 Oua medii - M (120g) - Ou crud
350 Grame - Branza Fagaras 3% Raraul
80 Grame - Telemea de vaca in saramura - Delaco
50 Grame - Iaurt grecesc 2% Lyttos
1 Gram - Sare de masa

Instrucțiuni de preparare

Se pregateste intai umplutura pentru placinta amestecand branza de vaci cu ouale si branza telemea faramitata (sau data prin razatoare) si daca mai este cazul se poate adauga si putina sare dupa gust. Din aceasta compozitie se pastreaza deoparte 2 linguri pe care le vom folosi la final.

Se ung foile de placinta cu compozitia de branza, fiecare foaie in parte se ruleaza separat si se aseaza in forma de melc intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia de branza pastrata deoparte initial se amesteca cu iaurtul si se toarna peste placinta ca o "glazura" si se intinde uniform pe toata suprafata placintei.

Placinta se coace la 180 grade C pentru 20-25 minute sau pana cand este rumenita deasupra.

 

Tips & Tricks

Am folosit pentru coacere o tava rotunda cu diametrul de 24cm.

Branza telemea se poate inlocui cu feta.

Iaurtul se poate inlocui la nevoie cu 2 linguri de lapte.

 

Dupa coacere placinta cantareste 680gr. 

O portie ~ 85 gr.

 

https://www.youtube.com/watch?v=w9fT3IYxTIk&t=18s

 

Informații nutriționale

Proteine: 28%
Carbohidrați: 43%
Grăsimi: 29%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 668 kj / 159.7 kCal
Grăsimi 5.12 g
din care
Saturate 2.69 g
Ne-Saturate 0.83 g
Colesterol 55.8 mg
Carbohidrați 17.31 g
din care
Zaharuri 1.7 g
Proteine 11.07 g
Sare 429.12 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook