Placintă cu brânză la cuptor | Rețetă rapidă & High Protein |

Porții:
14
Timp de preparare:
10min
Timp de gătire:
25min
Ingrediente
- 400 Grame - Brânză slabă proaspătă de vaci Raraul
- 125 Grame - Mozzarella light Lovilio
- 200 Grame - Branza feta Dop Milbona Lidl
- 2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
- 400 Grame - Foi de placinta Bella
- 50 Grame - Unt 80% - Pilos
- 2 Grame - Sare himalaya
- 20 Grame - Galbenus de ou
- 20 Grame - Seminte de susan
- 8 x spray de 1/4 secunde (2g) - Coconut cooking spray - GymBeam
Instrucțiuni de preparare
- Foile de plăcinte le-am lăsat în prealabil la decongelat.
- Am adăugat într-un bol brânza de vaci, având grijă să scurg zerul.
- Am dat prin răzătoare mozzarella light și am sfărâmițat cu o furculiță feta și le-am adăugat peste brânza de vaci.
- Am adăugat 2 ouă și am amestecat compoziția.
- Am gustat compoziția și am potrivit cu sare.
- Am întins foile de placintă pe masă, în totall au fost 15 foi.
- Am topit untul la foc mic sau la microunde.
- Am luat prima foaie, am așezat-o pe un blat de lucru și am uns-o cu un strat subțire de unt topit.
- Am așezat încă o foaie desupra.
- Am așezat 1/7 din compoziția de brânză pe lungimea mărginii inferioare a foii, într-un strat de 1-2 cm. grosime.
- Am rulat cu grijă, rezultând un rulou. Din 15 foi o să iasă 7 rulouri, iar unul dintre rulouri l-am făcut din 3 foi pentru a epuiza toate 15 foile.
- Am repetat pasul nr.10 până am epuizat compoziția de brânză și am format 7 rulouri.
- Am utilizat o tavă de tarte cu pereții detașabili cu circumferinta de 28 cm.
- Am pulverizat ulei cocos spray pe suprafața tăvii.
- Se așează rulourile în formă de melc, unul în continuarea celuilalt.
- Dacă nu ai o tavă rotundă, poți forma o spirală în tava de la cuptor sau poți coace rulourile pe lungime dacă nu vrei să scutești timp.
- Eu am început din exteriorul tăvii cu primul rulou, după care în continuarea lui am așezat următorul rulou, formând o spirală perfectă, ajutat fiind de tava rotundă în care au intrat la fix 7 rulouri.
- După ce am obținut forma finală , am uns suprafața exterioară a spiralei cu untul rămas, iar deasupra le-am uns cu gălbenuș de ou, după care am presărat susan.
- Am introdus tava în cuptorul electric preîncălzit la 170 grade pe modul cu ventilație, pe a 2-a treaptă de jos pentru aproximativ 25-30 minte, până foile exterioare s-au rumenit.
- După ce am scos plăcinta din cuptor am acoperit-o cu un prosop pentru 15 minute pentru a se răci.
- Enjoy
Tips&tricks:
- dacă vrei ca plăcinta să redevină crocantă și zilele următoare, este suficient să o introduci în cuptorul electric la 170 grade pe modul cu ventilație pentru 5-7 minute.
- o porție reprezintă 1/2 dintr-un rolu sau 1/14 din cantitatea totală de plăcintă.
- recomand să folosești o brânză de vaci cât mai uscată cu procentaj minim de grăsime, iți recomand să scurgi zerul înainte să amesteci compoziția.
- brânza feta poate fi înlocuită cu telemea de vacă
- Vă las un video informativ cu mod de preparare asemănător aici
Informații nutriționale
Proteine: 25%
Carbohidrați: 36%
Grăsimi: 39%
Valori nutriționale pentru o porție de 96g | |
Calorii | 896 kj / 214.03 kCal |
Grăsimi | 9.3 g |
din care | |
Saturate | 5.36 g |
Ne-Saturate | 3.11 g |
Colesterol | 53.89 mg |
Carbohidrați | 19.31 g |
din care | |
Zaharuri | 1.8 g |
Proteine | 13.39 g |
Sare | 1085.9 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...