Placintă cu brânză la cuptor | Rețetă rapidă & High Protein | @aurelsolea__fitness

Placintă cu brânză la cuptor  | Rețetă rapidă  & High Protein | @aurelsolea__fitness
Porții: 14
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 25min

Ingrediente

400 Grame - Brânză slabă proaspătă de vaci Raraul
125 Grame - Mozzarella light Lovilio
200 Grame - Branza feta Dop Milbona Lidl
2 Oua medii - M (120g) - Ou de gaina
400 Grame - Foi de placinta Bella
50 Grame - Unt 80% - Pilos
2 Grame - Sare himalaya
20 Grame - Galbenus de ou
20 Grame - Seminte de susan
8 x spray de 1/4 secunde (2g) - Coconut cooking spray - GymBeam

Instrucțiuni de preparare

 

  1. Foile de plăcinte le-am lăsat în prealabil la decongelat.
  2. Am adăugat într-un bol brânza de vaci, având grijă să scurg zerul.
  3. Am dat prin răzătoare mozzarella light și am sfărâmițat cu o furculiță feta și le-am adăugat peste brânza de vaci.
  4. Am adăugat 2 ouă  și am amestecat compoziția.
  5. Am gustat compoziția și am potrivit cu sare.
  6. Am întins foile de placintă pe masă, în totall au fost 15 foi.
  7. Am topit untul la foc mic sau la microunde.
  8. Am luat prima foaie, am așezat-o pe un blat de lucru și am uns-o cu un strat subțire de unt topit.
  9. Am așezat încă o foaie desupra.
  10. Am așezat 1/7 din compoziția de brânză pe lungimea mărginii inferioare a foii, într-un strat de 1-2 cm. grosime.
  11. Am rulat cu grijă, rezultând un rulou. Din 15 foi o să iasă 7 rulouri, iar unul dintre rulouri l-am făcut din 3 foi  pentru a epuiza toate 15 foile.
  12. Am repetat pasul nr.10 până am epuizat compoziția de brânză și am format 7 rulouri.
  13. Am utilizat o tavă de tarte cu pereții detașabili cu circumferinta de 28 cm.
  14. Am pulverizat ulei cocos spray pe suprafața tăvii. 
  15. Se așează rulourile în formă de melc, unul în continuarea celuilalt.
  16. Dacă nu ai o tavă rotundă, poți forma o spirală în tava de la cuptor sau poți coace rulourile  pe lungime dacă nu vrei să scutești timp.
  17. Eu am început din exteriorul tăvii cu primul rulou, după care în continuarea lui am așezat următorul rulou, formând o spirală perfectă, ajutat fiind de tava rotundă în care au intrat la fix 7 rulouri.
  18. După ce am obținut forma finală , am uns suprafața exterioară a spiralei cu untul rămas, iar deasupra le-am uns cu gălbenuș de ou, după care am presărat susan.
  19. Am introdus tava în cuptorul  electric preîncălzit la 170 grade pe modul cu ventilație, pe a 2-a treaptă de jos pentru aproximativ 25-30 minte, până foile exterioare s-au rumenit.
  20. După ce am scos plăcinta din cuptor am acoperit-o cu un prosop pentru 15 minute pentru a se răci.
  21. Enjoy

      Tips&tricks:

  • dacă vrei ca plăcinta să redevină crocantă și zilele următoare, este suficient să o introduci în cuptorul electric la 170 grade pe modul cu ventilație pentru 5-7 minute.
  • o porție reprezintă 1/2 dintr-un rolu sau 1/14 din cantitatea totală de plăcintă.
  • recomand să folosești o brânză de vaci cât mai uscată cu procentaj minim de grăsime, iți recomand să scurgi zerul înainte să amesteci compoziția.
  • brânza feta poate fi înlocuită cu telemea de vacă
  • Vă las un video informativ cu mod de preparare asemănător aici
  • Vă recomand acest sprayul de cocos, de pe siteul www.nosugarshop.ro, iar pentru o reducere extra utilizează codul AS5.

Informații nutriționale

Proteine: 24%
Carbohidrați: 36%
Grăsimi: 40%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 898 kj / 214.59 kCal
Grăsimi 9.46 g
din care
Saturate 5.62 g
Ne-Saturate 0.69 g
Colesterol 53.88 mg
Carbohidrați 19.48 g
din care
Zaharuri 1.11 g
Fibre 0.42 g
Proteine 13.04 g
Sare 908.57 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook