Pizza cu dovlecel

Pizza cu dovlecel
Porții: 2

Ingrediente

250 Grame - Faina alba
8 Grame - Drojdie
100 Grame - Dovlecel
100 Grame - Ceapa rosie
100 Grame - Sunca Praga Fox
80 Grame - Caș afumat din lapte de vacă Solomonescu
80 Grame - Telemea de capra Olympus
100 Grame - Sos de roșii Italiamo
100 Grame - Iaurt natural 2% Oly Olympus
3 x Catel (15g) - Usturoi

Instrucțiuni de preparare

Din iaurt și ustoroi se prepara un sos.

Se frământa blatul de pizza cu maia din drojdie, un varf de zahăr și apa si se lasă 10 min. După, se amesteca cu faina și cu 6 grame de sare și apa pana devine un aluat elastic ușor lipicios se lasă la crescut 50 de min.

Se preincalzeste cuptorul, se întinde blatul si se lasă marginile mai groase sau după preferința se unge cu sos de rosii apoi adaugam ingredientele in ordine : 75% din cas, sunca, dovlecel, ceapa (opțional) si restul de cas. Se bagă la cuptor. In ultimele 5 min se sfărâmă si brânza peste.

Se servește cu sos de rosii si iaurt cu ustoroi, rosii proaspete.

Pofta buna!

Informații nutriționale

Proteine: 21%
Carbohidrați: 59%
Grăsimi: 20%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 3287 kj / 785.57 kCal
Grăsimi 17.42 g
din care
Saturate 9.64 g
Ne-Saturate 0.2 g
Carbohidrați 113.51 g
din care
Zaharuri 6.13 g
Fibre 1.82 g
Proteine 40.41 g
Sare 3125.47 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook