Piure de spanac
Porții:
4
Timp de preparare:
20min
Timp de gătire:
5min
Ingrediente
- 450 Grame - Spanac
- 20 Grame - Usturoi
- 20 Grame - Faina integrala Belbake
- 15 Grame - Knorr delikat
- 0.3 Gram - Piper negru
- 450 Mililitri - Lapte Pilos 1,5%
Instrucțiuni de preparare
Curățăm spanacul de codițe și-l spălăm bine( eu am spălat fiecare frunză). Se pune la fiert cu o linguriță bicarbonat ( așa își păstrează culoarea verde). Se fierbe 5 minute. Se strecoară și se mărunțește cu cuțitul pe tocător. Usturoiul se pisează.
Laptele se amestecă cu făina.
Într-o cratiță se pune spanacul mărunțit, usturoiul pisat, peste el se pune amestecul din lapte cu făină și se pune la foc mic amestecând încontinuu. Se adaugă sare ( eu am pus delikat) și piper după gust. Când compoziția începe să se îngroașe , e gata. Poftă bună!
Informații nutriționale
Proteine: 28%
Carbohidrați: 53%
Grăsimi: 19%
Valori nutriționale pentru o porție de 239g | |
Calorii | 441 kj / 105.44 kCal |
Grăsimi | 2.29 g |
din care | |
Saturate | 1.26 g |
Ne-Saturate | 0.88 g |
Carbohidrați | 14.87 g |
din care | |
Zaharuri | 6.06 g |
Fibre | 4.64 g |
Proteine | 7.92 g |
Sare | 229.34 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...