Piure de cartofi cu unt, lapte si vegeta

Porții: 2
Timp de preparare: 5min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

  • 600 Grame - Cartofi de iarna
  • 20 Grame - Vegeta Podravka
  • 100 Grame - Lapte 1,5% Pilos
  • 50 Grame - Unt de masa 65% Pilos

Instrucțiuni de preparare

Se pun la fiert 700 ml de apa cu cartofii curatati si taiati cuburi. Se lasa la fiert (la foc mare) pana cand cartofii se zdrobesc daca sunt strapunsi cu furculita.

Se scurg cartofii de apa si se adauga intr-un vas impreuna cu untul, laptele si vegeta. Se piseaza cartofii cu ustensila de pisat cartofi sau cu mixerul pana cand devin pasta. (Nota: daca doriti sa pisati cartofii cu mixerul ar fi bine sa adaugati laptele treptat si nu de la inceput, pentru a evita o eventuala stropire).

Piureul se serveste cald.

Informații nutriționale

Proteine: 8%
Carbohidrați: 57%
Grăsimi: 35%
Valori nutriționale pentru o porție de 385g
Calorii 1876 kj / 448.45 kCal
Grăsimi 17.65 g
din care
Saturate 11.27 g
Ne-Saturate 5.03 g
Carbohidrați 64.95 g
din care
Zaharuri 2.2 g
Fibre 0.5 g
Proteine 8.58 g
Sare 5690 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK