Pilaf Orez cu unt
Porții:
4
Ingrediente
- 450 Grame - Orez fiert
- 100 Grame - Ceapa
- 100 Grame - Ardei capia/kapia
- 70 Grame - Pastarnac
- 120 Grame - Morcovi
- 30 Grame - Unt 80% Covalact
- 200 Mililitri - Lapte zile usoare La Dorna - lapte fara lactoza 1.5%
Instrucțiuni de preparare
Untul se pune la incins.
Legumele se taie feliute, cubulete, solzisori - dupa preferinta.
Se lasa la calit.
Se adauga 150g orez si se lasa si el la calit 2 min.
Raportul apa-orez e 1 la 3. Cu cana cu care ai masurat 150g orez, masori alte 3 cani de lichid (incluzi cei 200ml lapte + diferenta apa).
Se lasa la fiert si se amesteca din cand in cand, ca sa nu se lipeasca de fund.
Se verifica daca e gatit, si daca nu e, se mai adauga apa.
Sare, piper.
Informații nutriționale
Proteine: 8%
Carbohidrați: 67%
Grăsimi: 25%
Valori nutriționale pentru o porție de 268g | |
Calorii | 1112 kj / 265.76 kCal |
Grăsimi | 7.3 g |
din care | |
Saturate | 4.13 g |
Ne-Saturate | 2.78 g |
Carbohidrați | 44.05 g |
din care | |
Zaharuri | 6.53 g |
Fibre | 2.65 g |
Proteine | 5.6 g |
Sare | 90.95 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...