Piept de pui fraged
Ingrediente
- 650 Grame - Piept de pui - Lidl
- 7 x Catel (35g) - Usturoi
- 3 Grame - Sare de masa
- 5 Grame - Ulei de masline extra virgin Italdoro
Instrucțiuni de preparare
Pieptul de pui trebuie să fie la temperatura camerei. După ce l-am spălat și curățat de pielițe, se șterge cu un prosop de bucătărie să fie uscat.
Cățeii de usturoi îi spălăm, îi lăsăm cu tot cu coajă.
Într-o tigaie antiaderentă punem o linguriță de ulei de măsline, ungem tigaia cu ajutorul unei pensule și așezăm bucățile din piept de pui în ea. O bucată să aibă aproximativ 170 gr. Atenție nu sărăm!
Cățeii de usturoi îi zdrobim puțin cu latul cuțitului și-i punem în tigaie lângă piept.
Când marginile pieptului s-au albit întoarcem pe cealaltă parte. Abia acum sărăm partea ce a fost în jos și care a căpătat o ușoară culoare aurie. Mai lăsăm și cealaltă parte 2-3 minute, după care le întoarcem, sărăm și partea cealaltă și le punem cu tot cu tigaie în cuptorul preâncălzit la 130 grade pentru 15 minute!
Pieptul în felul acesta nu va fi uscat ci fraged, zemos și mai savuros. Serviți cu o salată verde și roșii cherry.
Poftă bună!
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 346g | |
Calorii | 1621 kj / 387.32 kCal |
Grăsimi | 5.67 g |
din care | |
Saturate | 0.02 g |
Ne-Saturate | 0.04 g |
Carbohidrați | 5.78 g |
din care | |
Zaharuri | 0.18 g |
Fibre | 0.35 g |
Proteine | 72.62 g |
Sare | 1502.98 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...