Pastrama de piept de pui homemade

Ingrediente
- 900 Grame - Piept pui dezosat, fara piele Fragedo
- 2 Linguri (40g) - Miere
- 40 Grame - Sos de soia
- 10 Grame - Ienibahar
- 10 Grame - Boia dulce
- 10 Grame - Piper negru
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
Instrucțiuni de preparare
Piepul de pui se spala si se curata de pielite.
Se pregateste solutia pentru macerat piepul de pui din 3 pahare cu apa (450ml total), doua linguri sare si doua linguri zahar.
In aceasta saramura se lasa 24 ore ( la frigider) pieptul de pui.
Se scoate, se clateste bine cu apa rece, se sterge bine cu un prosop absorbant si se pune la macerat in cea de-a doua solutie. Maceratul doi este facut din doua linguri miere de albine, doua linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, o lingurita piper macinat,o lingurita ienibahar,o lingurita boia de ardei dulce , se unge bine, se aseaza intr-un vas inchis ermetic si se lasa mimim 5 ore (in frigider). Se scoate apoi si se pune la cuptor in tava pe folie de aluminiu sau in tavite de aluminiu, pentru 60 min la 180 grade.
Dupa 30 min din zeama pe care o lasa se ia cu lingura si se pune deasupra.
Se lasa in cuptor sa se raceasca in voie.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 173g | |
Calorii | 1042 kj / 249.12 kCal |
Grăsimi | 9.35 g |
din care | |
Saturate | 1.59 g |
Ne-Saturate | 2.68 g |
Carbohidrați | 9.72 g |
din care | |
Zaharuri | 5.8 g |
Fibre | 1.44 g |
Proteine | 33.92 g |
Sare | 347.85 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...