Paste cu ton și sos de roșii

Paste cu ton și sos de roșii

Porții: 3
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 20min

Ingrediente

200 Grame - Paste Bucatini K-classic
160 Grame - Conserva tron in ulei de masline Ondina
400 Grame - Rosii decojite K-Classic
1 Bucata (100g) - Ceapa
1 Lingurita rasa (5g) - Sare de masa
5 Grame - Piper negru
5 Grame - Busuioc uscat
5 Grame - Oregano uscat
4 x Catel (20g) - Usturoi
20 Grame - Parmezan

Instrucțiuni de preparare

Punem pastele la fiert cu puțină sare în apă. Cele pe care le am eu durează 10-11 minute pentru fierbere. Între timp ne ocupăm de sos.

Tocăm ceapa și o adăugăm în tigaie împreună cu tonul. Eu nu mai pun ulei deoarece îl păstrez pe cel de la conservele de ton și îl adaug odată cu ceapa. Le călim vreo 2-3 minute și adaugăm roșiile și puțină apă în funcție de preferința sosului. Condimentăm cu ce ne place. Adăugăm și usturoiul. Eu pun sare și piper, oregano și busuioc, eventual niște pătrunjel, mărar.

După ce s-au fiert pastele, le adaugăm în sos și pe lăsăm 2-3 minute să fiarbă cu sosul.

Adăugăm în farfurie, puțin parmezan sau cașcaval pe deasupra dacă vă place și poftă bună!

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1837 kj / 439 kCal
Grăsimi 10.06 g
din care
Saturate 0.8 g
Ne-Saturate 0.2 g
Carbohidrați 61.67 g
din care
Zaharuri 1.06 g
Fibre 1.53 g
Proteine 26.3 g
Sare 0.01 mg
Proteine
23.96%
26.3g
Carbohidrați
56.19%
61.67g
Grăsimi
19.85%
10.06g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook