Pască cu brânză de vaci -  healthy @aurelsolea__fitness

Pască cu brânză de vaci - healthy @aurelsolea__fitness

Porții: 10
Timp de preparare: 20min
Timp de gătire: 45min

Ingrediente

5 Oua medii - M (300g) - Ou de gaina
160 Grame - Erytrytol
555 Grame - Branza slaba proaspata de vaci 0.5% Gusturi Romanesti
125 Grame - Unt german 82% Pilos
250 Grame - Branza proaspata de vaci Pilos 0.3% grasime
20 Grame - Lapte praf, slab
40 Grame - Amidon (porumb)
5 Grame - Praf de copt
40 Grame - Gris
15 Grame - Esenta de vanilie
3 Grame - Coaja de lamaie proaspata
2 Grame - Ulei spray Kania
15 Grame - Faina integrala
20 Grame - Erytrytol

Instrucțiuni de preparare

  1. Am utilizat o formă de copt de 24 cm, cu pereții detașabili. Am așezat o foaie de copt la bază și am strâns pereți, iar apoi am pulverizat ulei de cocos spray pe pereți și pe foaia de copt. Am tapetat cu făină, având grijă să acopăr tot vasul.
  2. Brânza de vaci am pasat-o cu blenderul pentru a se transforma în pastă, acest pas ajuta la obținerea unei prăjituri fine.
  3. Albusurile le-am separat de galbenusuri.
  4. Branza de vaci am amestecat-o cu galbenusurile, untul de la temperatura camerei, 80 grame de erytytol. esenta de vanilie și coaja rasă de lămâie sau esență de lămâie.
  5. Am mixat cu mixerul pânî compoziția  s-a omogenizat.
  6. Printr-o sită am adăugat amidonul împreună cu praful de copt și laptele praf și am incorporat. 
  7. Laptele praf este opțional, dar recomand să îl puneți deoarece o  să-i dea gust bun.
  8. Am adăugat în ploaie și grisul și l-am incorporat și pe el.
  9. Am incorporat și stafidele
  10. Albusurile se bat spuma tare cu telul sau mixerul, iar pe parcurs se incorporează cele 80 gr. de erytytol rămase.
  11. In 2-3 etape am incorporat și albușurile în compozitia de branza si amestecând atent cu miscari de sus in jos.
  12. Am turnat compozitia de pasca in formă și am lovit-o de masă de 3-4 ori pentru ca bulele de aer să iasă la suprafață.
  13. Am introdus în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, fără ventilație,  pentru aproximativ 1 oră, până când pasca devine aurie deasupra.
  14. Se lasa la racit  câteva ore sau peste noapte.

  15. Inainte de a scoate pasca din forma, dezlipiti usor marginile cu un cutit ascutit si scoati pasca din tava.

  16. Deasupra am adăugat erytytol pudră.(l-am măcinat cu râșnița de cafea).

      Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • după răcire păstrează prăjitura învelită în folie alimentară, pentru ca aceasta să nu se întărească. 
  • aceasta poate fi și congelată și scosă din congelator cu 30-60 min. înainte de consum.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1015 kj / 242.69 kCal
Grăsimi 13.8 g
din care
Saturate 0.93 g
Ne-Saturate 1.56 g
Colesterol 126.9 mg
Carbohidrați 12.28 g
din care
Zaharuri 0.24 g
Proteine 16.99 g
Sare 42 mg
Proteine
28%
16.99g
Carbohidrați
20.23%
12.28g
Grăsimi
51.77%
13.8g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook