Pască cu brânză de vaci - healthy

Pască cu brânză de vaci -  healthy
Porții: 10
Timp de preparare: 20min
Timp de gătire: 45min

Ingrediente

  • 5 Oua medii - M (300g) - Ou de gaina
  • 160 Grame - Erytrytol
  • 555 Grame - Branza slaba proaspata de vaci 0.5% Gusturi Romanesti
  • 125 Grame - Unt german 82% Pilos
  • 250 Grame - Branza proaspata de vaci Pilos 0.3% grasime
  • 20 Grame - Lapte praf, slab
  • 40 Grame - Amidon (porumb)
  • 5 Grame - Praf de copt
  • 40 Grame - Gris
  • 15 Grame - Esenta de vanilie
  • 3 Grame - Coaja de lamaie proaspata
  • 2 Grame - Ulei spray Kania
  • 15 Grame - Faina integrala
  • 20 Grame - Erytrytol

Instrucțiuni de preparare

  1. Am utilizat o formă de copt de 24 cm, cu pereții detașabili. Am așezat o foaie de copt la bază și am strâns pereți, iar apoi am pulverizat ulei de cocos spray pe pereți și pe foaia de copt. Am tapetat cu făină, având grijă să acopăr tot vasul.
  2. Brânza de vaci am pasat-o cu blenderul pentru a se transforma în pastă, acest pas ajuta la obținerea unei prăjituri fine.
  3. Albusurile le-am separat de galbenusuri.
  4. Branza de vaci am amestecat-o cu galbenusurile, untul de la temperatura camerei, 80 grame de erytytol. esenta de vanilie și coaja rasă de lămâie sau esență de lămâie.
  5. Am mixat cu mixerul pânî compoziția  s-a omogenizat.
  6. Printr-o sită am adăugat amidonul împreună cu praful de copt și laptele praf și am incorporat. 
  7. Laptele praf este opțional, dar recomand să îl puneți deoarece o  să-i dea gust bun.
  8. Am adăugat în ploaie și grisul și l-am incorporat și pe el.
  9. Am incorporat și stafidele
  10. Albusurile se bat spuma tare cu telul sau mixerul, iar pe parcurs se incorporează cele 80 gr. de erytytol rămase.
  11. In 2-3 etape am incorporat și albușurile în compozitia de branza si amestecând atent cu miscari de sus in jos.
  12. Am turnat compozitia de pasca in formă și am lovit-o de masă de 3-4 ori pentru ca bulele de aer să iasă la suprafață.
  13. Am introdus în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, fără ventilație,  pentru aproximativ 1 oră, până când pasca devine aurie deasupra.
  14. Se lasa la racit  câteva ore sau peste noapte.

  15. Inainte de a scoate pasca din forma, dezlipiti usor marginile cu un cutit ascutit si scoati pasca din tava.

  16. Deasupra am adăugat erytytol pudră.(l-am măcinat cu râșnița de cafea).

      Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • după răcire păstrează prăjitura învelită în folie alimentară, pentru ca aceasta să nu se întărească. 
  • aceasta poate fi și congelată și scosă din congelator cu 30-60 min. înainte de consum.

 

   Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 28%
Carbohidrați: 20%
Grăsimi: 52%
Valori nutriționale pentru o porție de 155g
Calorii 1013 kj / 242.07 kCal
Grăsimi 13.75 g
din care
Saturate 7.89 g
Ne-Saturate 5.15 g
Colesterol 126.9 mg
Carbohidrați 12.28 g
din care
Zaharuri 1.32 g
Fibre 0.37 g
Proteine 16.99 g
Sare 69.62 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
SWEETERIA
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK