Paine de casa cu tarate
Porții:
20
Timp de preparare:
10min
Timp de gătire:
50min
Ingrediente
- 1000 Grame - Făină albă superioară 000 - Hanul Boieresc
- 25 Grame - Drojdie
- 35 Grame - Tarate de grau
- 50 Mililitri - Ulei floarea soarelui
Instrucțiuni de preparare
Punem faina cu taratele intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.
Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.
Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framantam aluatul 10 minute.
Il punem intr-un bol curat, il acoperim cu folie de plastic sau cu un prosop si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut frumos, il intindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.
Bagam tava la cuptor pt 40-45 de min, la foc potrivit.
Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.
Informații nutriționale
Proteine: 12%
Carbohidrați: 75%
Grăsimi: 13%
Valori nutriționale pentru o porție de 75g | |
Calorii | 847 kj / 202.42 kCal |
Grăsimi | 3.04 g |
din care | |
Saturate | 0.34 g |
Ne-Saturate | 2.57 g |
Carbohidrați | 37.96 g |
din care | |
Zaharuri | 0.26 g |
Fibre | 1.9 g |
Proteine | 6.05 g |
Sare | 5.41 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...