Pâine de casă a la Chef Bontea

Ingrediente
- 1500 Grame - Faina alba
- 3 Grame - Drojdie
- 1170 Mililitri - Apa
- 40 Grame - Sare de masa
Instrucțiuni de preparare
Într-un vas amestecăm făina cu drojdia și sarea, adăugăm apa și amestecăm cât să obținem un aluat fără cocoloașe.
Transferăm aluatul într-un bol sau într-o cutie alimentară unsă cu ulek și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei 20-30 min.
După acest timp tragem de părțile laterale ale aluatului, îl întindem și îl pliem peste aluat. Lăsăm aluatul iar la odihnit.
Repetăm operatiunea "întinde și pliază" de 4 ori la interval de 20 minute.
Lăsăm aluatul la frigider 12 ore (sau peste noapte).
A 2-a zi răsturnăm aluatul pe masa bine înfăinată, îl împărțim în 2 dacă vrem 2 pâini, sau dacă vrem o pâine mare îl lăsăm întreg.
Împachetam colțurile aluatului ca pe o brânzoaică (le aducem în mijlocul aluatului) și strângem aluatul într-o bilă. Îl punem într-un bol bine înfăinat și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei 50 min-1 h.
Acum încălzim cuptorul la 250°C și coacem pâinea în oală de fonta (încinsă înainte în cuptor) cu capac pentru 30 min și încă 15-20 min fără capac pentru a se rumeni.
După ce o scoateți din cuptor o lăsați la răcit pe un grătar, neacoperită.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 136g | |
Calorii | 1143 kj / 273.18 kCal |
Grăsimi | 0.75 g |
Carbohidrați | 57.25 g |
Fibre | 0.01 g |
Proteine | 7.74 g |
Sare | 2000.04 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...