Orange Cake

Orange Cake

Porții: 6
Timp de preparare: 30min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

175 Grame - Faina alba
3 Grame - Sare de masa
7 Grame - Praf de copt
115 Grame - Unt 82% 365
2 Oua medii - M (120g) - Ou crud
30 Grame - Lapte Sim 3,5%
115 Grame - Zahar
250 Grame - Suc de portocale
30 Grame - Portocale

Instrucțiuni de preparare

Preîncălziti cuptorul la 180 grade celsius și puneți hârtie de copt într-o tava de tort de 20cm. Ungeți cu unt. Cerneti faina, vârful de sare și lingurița și jumătate de praf de copt pe o hârtie de copt.

Cu un mixer electric amestecați untul pana e moale. Adăugați 115 grame zahar și coaja de la o portocala mare și bateți pana e pufos. Adăugați gradual compoziția de faina și apoi 2 linguri de lapte.

Turnați în forma de copt și coaceți pana se desprinde de margini, aproximativ 30 min. Scoateți din cuptor dar păstrați tortul în forma.

Între timp, cât se coace tortul, pregătiți siropul. Dizolvati 115 grame zahar in sucul de portocale. Adăugați 3 felii de portocala și fierbeți la foc mic 10 minute. Dați deoparte, scurgeți și așteptați sa se răcească.

Impungeti tortul cu o scobitoare lunga și subțire peste tot. Turnați siropul peste tortul fierbinte. Așteptați sa absoarbă și apoi turnați din nou pana dispare tot siropul. Întoarceți cu susul în jos după ce s-a răcit și decorați cu triunghiuri de portocala.

Sursa: The great big baking book

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1582 kj / 378.19 kCal
Grăsimi 18.19 g
Carbohidrați 47.04 g
Proteine 6.11 g
Sare 193.79 mg
Proteine
6.46%
6.11g
Carbohidrați
49.75%
47.04g
Grăsimi
43.79%
18.19g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook