Omleta cu dovlecel
Ingrediente
- 5 Oua mici - S (250g) - Ou crud
- 1 Bucata (250g) - Dovlecel
- 1 Gram - Marar
- 30 Grame - Rosii uscate
- 50 Grame - Telemea de capra - President
Instrucțiuni de preparare
Se taie dovlecelul cubulete si se trage putin intr-o tigaie care poate fi bagata la cuptor.
Peste el se adauga ouale batute in prealabil cu putina sare si piper si optional 2 linguri de lapte.
Apoi se adauga cubuletele de branza de capra, rosiile uscate taiate marunt si mararul, dupa gust. Se lasa pe foc pentru 4 minute dupa care se baga la cuptor. Este gata atunci cand capata culoarea aurie. O puteti incerca cu o scobitoare pentru a vedea daca este facut oul inauntru.
Compozitia se poate pune si direct intr-un vas care poate fi bagat la cuptor, deci puteti sari peste pasul in care tineti omleta pe foc.
Pentru mai multe retete sanatoase, ma puteti urmari pe pagina de Facebook - Mihaela Pelea Nutritionist sau pe Instagram @mihaelapelea.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 290g | |
Calorii | 1294 kj / 309.26 kCal |
Grăsimi | 18.74 g |
din care | |
Saturate | 3.96 g |
Ne-Saturate | 7.46 g |
Colesterol | 465 mg |
Carbohidrați | 13.24 g |
din care | |
Zaharuri | 9.22 g |
Fibre | 3.1 g |
Proteine | 23.6 g |
Sare | 180.3 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...