Omletă-clătită proteică - Angela
Ingrediente
- 228 Grame - Ou de gaina
- 302 Grame - Ou albus crud
- 73 Grame - Ardei capia/kapia
- 66 Grame - Ceapa verde
- 16 Mililitri - Ulei floarea soarelui
- 5 Grame - Sare de masa
- 1 Gram - Piper negru macinat - 365
- 20 Grame - Brânză topită cu cașcaval felii - Pilos
- 100 Grame - Cubulețe condimentate din pulpă de porc - Dulano
Instrucțiuni de preparare
Areiul spălat și curățat de cotor, se taie cubulețe.
Ceapa verde se taie rondele.
Se bat ouăle și se amestecă cu restul ingredientelor.
O tigaie antiaderentă se unge cu ulei și se pune la încins.
Cu ajutorul unul polonic, punem în tigaie din compoziție și se formează o clătită care se rulează către margine când s-a prăjit, mai adăugăm un polonic din compoziție, iar rulăm prima clătită-omletă împreună cu a doua, mai punem un polonic compoziție și când aceasta e pe jumătate coaptă, adăugăm peste, două felii de brânză topită și rulăm iar în așa fel ca brânza topită să rămână la mijloc.
Adăugăm ce a mai rămas din compoziție și când s-a copt și aceasta, le rulăm pe toate împreună.
Obținem o clătită-omletă mare.
Se transferă pe un tocător sau un platou, se feliază și se servește cu ce salată vă place. Poftă bună!
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 406g | |
Calorii | 1738 kj / 415.48 kCal |
Grăsimi | 23.4 g |
din care | |
Saturate | 6.38 g |
Ne-Saturate | 14.97 g |
Colesterol | 482.22 mg |
Carbohidrați | 8.32 g |
din care | |
Zaharuri | 5.3 g |
Fibre | 1.92 g |
Proteine | 42.9 g |
Sare | 4220.04 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...