Năut în sos de roșii
![Năut în sos de roșii](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/eb36e685-3339-4a4d-9a5c-f6922c15023c.jpg)
Porții:
3
Timp de preparare:
30min
Timp de gătire:
25min
Ingrediente
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 100 Grame - Ardei gras
- 2 x Catel (10g) - Usturoi
- 1 Lingura (15ml) - Ulei de masline
- 10 Grame - Cimbru uscat
- 10 Grame - Piper negru
- 25 Grame - Patrunjel verde
- 200 Grame - Sos de roșii Barilla
- 400 Grame - Năut Bucegi
- 15 Grame - Sare himalaya
Instrucțiuni de preparare
- Ceapa, ardeiul și usturoiul, tăiate cubulețe se călesc 2-3 minute în uleiul încins, doar cât să devină ceapa translucidă și să își dezvolte aroma.
- Se adaugă boabele de năut scurse de lichidul din conservă și aprox. 100 ml de apă. Se lasă să fiarbă vreo 15 minute la foc mic, acoperite cu capac.
- Se adaugă sucul de roșii, se potrivește gustul de sare, piper și cimbru uscat și se lasă să mai dea câteva clocote până scade sosul. Amestecați din când în când să nu se lipească. Eu am băgat cratița la cuptor la 180 de grade ca să stau fără grijă și să pot face altceva în acest timp.
- Se servește caldă sau rece, cu pătrunjel proaspăt tocat.
Informații nutriționale
Proteine: 23%
Carbohidrați: 44%
Grăsimi: 33%
Valori nutriționale pentru o porție de 295g | |
Calorii | 1013 kj / 242.07 kCal |
Grăsimi | 10.03 g |
din care | |
Saturate | 0.48 g |
Ne-Saturate | 4.28 g |
Carbohidrați | 29.79 g |
din care | |
Zaharuri | 8.33 g |
Fibre | 17.56 g |
Proteine | 16.06 g |
Sare | 5675.5 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...