Mix de condimente naturale pt carne si legume | Alina Fulberti

Mix de condimente naturale pt carne si legume | Alina Fulberti
Porții: 40
Timp de preparare: 5min

Ingrediente

10 Grame - Fulgi de drojdie inactivă
10 Grame - Boabe de mustar
10 Grame - Ceapa granulata
5 Grame - Patrunjel uscat
5 Grame - Busuioc uscat
5 Grame - Granule usturoi
5 Grame - Cimbru uscat
5 Grame - Boia de ardei dulce
5 Grame - Turmeric - curcuma

Instrucțiuni de preparare

Se adauga toate ingredientele intr-o rasnita reutilizabila sau un recipient cu capac; se amesteca foarte bine si se pastreaza la loc uscat.

Acest amestec se poate folosi atat pentru carne, cat si legume, cartofi sau alte preparate.

 

 

Tips & Tricks

 

Este mult mai simplu sa faceti acest amestec de condimente folosind ca masura o lingura, condimentele uscate fiind foarte usoare e posibil sa nu functioneze cantarul de bucatarie.

 

10gr = 2 Linguri;

5 gr = 1 Lingura;

 

Recomand a se folosi in paralel cu sare si piper, sarea atrage umezeala, e mai bine sa o adaugati separat cu moderatie.

Bineinteles ca puteti adauga / inlocui cu alte condimete pe care le preferati.

 

Daca suferiti de afectiuni renale omiteti turmericul (curcuma) din acest mix de condimente!!!

Informații nutriționale

Proteine: 20%
Carbohidrați: 60%
Grăsimi: 20%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 21 kj / 4.9 kCal
Grăsimi 0.13 g
din care
Ne-Saturate 0.07 g
Carbohidrați 0.86 g
din care
Zaharuri 0.03 g
Fibre 0.15 g
Proteine 0.29 g
Sare 0.66 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii