Mic dejun cu fulgi de ovaz la cuptor
Ingrediente
- 80 Grame - Fulgi de ovaz
- 200 Grame - Bautura din nuca de cocos - Alpro
- 2 Banane medii (236g) - Banane
- 15 Grame - Unt de arahide
- 20 Grame - Seminte de chia
- 125 Grame - Afine
- 20 Grame - Cacao nibs - Managis
Instrucțiuni de preparare
Se ia un recipient care poate fi bagat la cuptor, se piseaza doua banane, se adauga fulgii de ovaz (8 linguri), semintele de chia (2 linguri), laptele, untul de arahide (1 lingura), fulgii de cacao (ii puteti omite daca nu aveti) si se amesteca. Pe deasupra se pot pune afine (jumatate din cantitate, pe celelalte eu le mananc proaspete langa) sau alte fructe de padure proaspete sau congelate.
Se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute.
Dupa ce s-a racit puteti adauga o lingurita de miere, eu nu am adaugat pentru ca mi s-a parut suficient de dulce de la banana.
Pentru mai multe retete sanatoase, ma puteti urmari pe pagina de Facebook Mihaela Pelea Nutritionist sau pe Instagram @mihaelapelea
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 348g | |
Calorii | 2002 kj / 478.44 kCal |
Grăsimi | 15.74 g |
din care | |
Saturate | 4.84 g |
Ne-Saturate | 8.52 g |
Carbohidrați | 78.57 g |
din care | |
Zaharuri | 21.78 g |
Fibre | 14.94 g |
Proteine | 11.72 g |
Sare | 110.18 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...