Mâncare de urzici

Mâncare de urzici

Porții: 5
Timp de preparare: 15min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

1000 Grame - Urzica
1 Bucata (100g) - Ceapa
3 x Catel (15g) - Usturoi
1 Lingura cu varf (25g) - Faina alba

Instrucțiuni de preparare

Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.

Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.

Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.

Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.

Este gata când compoziția se îngroașă

Informații nutriționale

Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 481 kj / 115.07 kCal
Grăsimi 0.3 g
din care
Saturate 0.18 g
Ne-Saturate 0.72 g
Carbohidrați 21.8 g
din care
Zaharuri 0.5 g
Fibre 13.8 g
Proteine 6.3 g
Sare 8 mg
Proteine
21.89%
6.3g
Carbohidrați
75.77%
21.8g
Grăsimi
2.34%
0.3g
Aplicație de mobil

Descarcă aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook