Mâncare de urzici
![Mâncare de urzici](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/c2d72b62-bd3d-4ef8-92a9-822af015385d.jpeg)
Ingrediente
- 1000 Grame - Urzica
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 3 x Catel (15g) - Usturoi
- 1 Lingura cu varf (25g) - Faina alba
Instrucțiuni de preparare
Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.
Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.
Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.
Este gata când compoziția se îngroașă
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 228g | |
Calorii | 481 kj / 115.07 kCal |
Grăsimi | 0.31 g |
din care | |
Saturate | 0.18 g |
Ne-Saturate | 0.73 g |
Carbohidrați | 21.81 g |
din care | |
Zaharuri | 1.37 g |
Fibre | 14.2 g |
Proteine | 6.31 g |
Sare | 9.31 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...