Mancare de linte cu ciuperci
Ingrediente
- 1 Bucata (100g) - Ceapa
- 2 Bucati (200g) - Morcovi
- 500 Grame - Ciuperci champignon brune
- 250 Grame - Linte verde
- 400 Grame - Roșii decojite bucăți Mutti
- 400 Grame - Passata Mutti di pomodoro
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
Instrucțiuni de preparare
Se pregatesc legumele:
Ceapa se taie marunt.Morcovul se taie pe lung si apoi rondele. Ciupercile se taie si ele felii.
Se caleste o ceapa intr-o lingura de ulei de masline pentru 2 minute, apoi adaugam morcovul si il mai calim si pe el inca 3 minute. Dupa care adaugam ciupercile, cimbru, sare si piper si le calim inca 4 minute. Acum putem adauga un pahar de vin si sa il lasam sa scada.
Daca vrem sa sarim peste acest pas, putem adauga conserva de rosii cuburi si 200 g de sos de rosii precum si 200g de linte (e util sa le lasam in apa cam 1-2 ore inainte sa le gatim).
Vom lasa pe foc inca 25 minute sau pana lintea este fiarta. Daca mai este nevoie pe parcurs mai adaugam apa.
Aceasta reteta se poate servi pe pat de mamaliga sau de piure, cu chiftelute sau ca sos pentru spaghete.
Pofta buna!
Mai multe retete sanatoase pe pagina mea de Instagram @mihaelapelea
https://www.instagram.com/mihaelapelea/
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 470g | |
Calorii | 1104 kj / 263.92 kCal |
Grăsimi | 8.6 g |
din care | |
Saturate | 0.28 g |
Ne-Saturate | 0.65 g |
Carbohidrați | 34.01 g |
din care | |
Zaharuri | 11.84 g |
Fibre | 7.51 g |
Proteine | 12.22 g |
Sare | 836.75 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...