Lasagna cu ricotta, spanac si sos de rosii cu ciuperci

Lasagna cu ricotta, spanac si sos de rosii cu ciuperci
Porții: 8
Timp de preparare: 20min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

1 Bucata (100g) - Ceapa
500 Grame - Ciuperci champignon
700 Grame - Sos rosii Arrigoni
250 Grame - Foi de lasagna Barilla
500 Grame - Branza ricotta
1000 Grame - Spanac
1 Lingura (15ml) - Ulei de masline

Instrucțiuni de preparare

Pentru mixul de ricotta si spanac:

 

Se spala spanacul si se trage in putina apa in tigaie pana cand se opareste, aprox 2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se taie marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper si un praf de nucsoara. 

 

Pentru sosul de ciuperci:

 

Se caleste o ceapa intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate felii, se calesc 5 minute, se adauga oregano, cimbru si busuioc, dupa care se adauga sosul de rosii si se lasa sa scada pentru 15 minute.

 

Pentru asamblare: se incepe cu un strat de sos de rosii (daca puteti fara ciuperci), foi de lasagna, sos de ciuperci, mix de spanac si ricotta, foi, sos, mix spanac, foi, sos, mix, foi si pe deasupra se termina cu putin sos rosii si putin mix de spanac daca v-a mai ramas.

 

Va fi gata in 25-30 minute. Eu am bagat-o acoperita initial, dupa care am lasat-o fara staniol in ultimele 15 minute ca sa se rumeneasca putin.

 

Pentru mai multe retete sanatoase, ma puteti urmari pe pagina de Facebook Mihaela Pelea Nutritionist sau pe Instagram @mihaelapelea

Informații nutriționale

Proteine: 25%
Carbohidrați: 48%
Grăsimi: 27%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 1199 kj / 286.45 kCal
Grăsimi 8.91 g
din care
Saturate 5.68 g
Ne-Saturate 2.75 g
Colesterol 31.87 mg
Carbohidrați 35.13 g
din care
Zaharuri 2.27 g
Fibre 5.58 g
Proteine 18.06 g
Sare 163.93 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii