Lasagna cu ricotta, spanac si sos de rosii cu ciuperci

Ingrediente
Instrucțiuni de preparare
Pentru mixul de ricotta si spanac:
Se spala spanacul si se trage in putina apa in tigaie pana cand se opareste, aprox 2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca, se taie marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper si un praf de nucsoara.
Pentru sosul de ciuperci:
Se caleste o ceapa intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate felii, se calesc 5 minute, se adauga oregano, cimbru si busuioc, dupa care se adauga sosul de rosii si se lasa sa scada pentru 15 minute.
Pentru asamblare: se incepe cu un strat de sos de rosii (daca puteti fara ciuperci), foi de lasagna, sos de ciuperci, mix de spanac si ricotta, foi, sos, mix spanac, foi, sos, mix, foi si pe deasupra se termina cu putin sos rosii si putin mix de spanac daca v-a mai ramas.
Va fi gata in 25-30 minute. Eu am bagat-o acoperita initial, dupa care am lasat-o fara staniol in ultimele 15 minute ca sa se rumeneasca putin.
Pentru mai multe retete sanatoase, ma puteti urmari pe pagina de Facebook Mihaela Pelea Nutritionist sau pe Instagram @mihaelapelea
Informații nutriționale
Valori medii nutriționale pentru o portie | |
Calorii | 1199 kj / 286.45 kCal |
Grăsimi | 8.91 g |
din care | |
Saturate | 5.68 g |
Ne-Saturate | 2.75 g |
Colesterol | 31.87 mg |
Carbohidrați | 35.13 g |
din care | |
Zaharuri | 2.27 g |
Fibre | 5.58 g |
Proteine | 18.06 g |
Sare | 163.93 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii