Lapte de migdale homemade Antonia
Porții:
8
Timp de preparare:
20min
Timp de gătire:
20min
Ingrediente
- 300 Grame - Migdale
- 4 x Cana (1000ml) - Apa
- 10 Grame - Curmale
- 2 Grame - Esenta de vanilie
Instrucțiuni de preparare
Pentru 1 litru de lapte: Se pun 300 gr migdale la înmuiat între 1-2 zile, cu cât sunt mai moi cu atât laptele o sa fie mai cremos.
Migdalele odată stoarse de apa, se clătesc bine cu un jet de apă rece și se pun in blender cu 800 gr de apa plată sau filtrată, 10 gr de curmale și o lingurița de esența de vanilie.
Se amesteca la viteza cea mai mare timp de 2 minute pana când migdalele incep sa aibă o textura foarte fina iar apa devine albă și opacă.
Se strecoară compoziția pentru a separa lichidul de pulpă.
Se menține la frigider maxim 3 zile
Informații nutriționale
Proteine: 14%
Carbohidrați: 14%
Grăsimi: 72%
Valori nutriționale pentru o porție de 164g | |
Calorii | 922 kj / 220.4 kCal |
Grăsimi | 18.98 g |
din care | |
Saturate | 1.5 g |
Ne-Saturate | 17.4 g |
Carbohidrați | 8.36 g |
din care | |
Zaharuri | 2.63 g |
Fibre | 4.52 g |
Proteine | 8.02 g |
Sare | 0.4 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...