Humus cu tahini | Alina Fulberti
Porții:
2
Timp de preparare:
10min
Ingrediente
- 230 Grame - Naut Cirio
- 15 Grame - Tahini Kania Lidl
- 3 Grame - Granule usturoi
- 5 Mililitri - Zeama de lamaie
- 1 Gram - Sare de masa
- 1 Gram - Piper negru
Instrucțiuni de preparare
Se scurge nautul si se pastreaza deoparte aproximativ 60ml din lichidul din conserva.
Se pun boabele de naut intr-un robot (sau blender) se adauga restul ingredientelor, inclusiv lichidul din conserva (60ml) si se paseaza totul pana cand obtinem o pasta fina.
Tips&Tricks
Usturoiul granulat se poate inlocui cu usturoi proaspat (1 catel).
Humusul se pastreaza pana la 3 zile in frigider.
Cantitatea de humus obtinuta din aceste ingrediente este de ~ 350gr. (114kcal /100gr).
Reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=bs38vUaA7jM&t=8s
Informații nutriționale
Proteine: 21%
Carbohidrați: 45%
Grăsimi: 34%
Valori nutriționale pentru o porție de 128g | |
Calorii | 840 kj / 200.7 kCal |
Grăsimi | 6.98 g |
din care | |
Saturate | 1.08 g |
Ne-Saturate | 5.89 g |
Carbohidrați | 21.09 g |
din care | |
Zaharuri | 0.97 g |
Fibre | 6.81 g |
Proteine | 9.97 g |
Sare | 1420.24 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...