Hrisca si nuca | Alina Fulberti
Ingrediente
- 40 Grame - Hrisca
- 150 Mililitri - Apa
- 10 Grame - Nuci
- 10 Grame - Sirop de artar Mcennedy Lidl
- 50 Grame - Afine
- 1 Gram - Scortisoara macinata
Instrucțiuni de preparare
Hrisca se fierbe in apa amestecand din cand in cand, pana aceasta a absorbit tot lichidul.
Dupa ce s-a fiert se pune intr-un bol, se adauga deasupra nuca macinata, eu am ales sa o macin pentru a fi mai voluminoasa, insa se poate marunti si la cutit; apoi se adauga fructele, siropul de artar si scortisoara.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Tips&Tricks
Se pot adauga dupa preferinte semintele de la pastaia de vanilie sau alte arome.
Siropul de artar se poate inlocui cu sirop de agave, miere, sau alt indulcitor dupa preferinte.
Nucile se pot inlocui cu migdale, alune, fistic, mix de nuci sau seminte.
Afinele se pot inlocui cu alte fructe.
Hrisca se poate fierbe in cantitate mai mare si se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 240g | |
Calorii | 1123 kj / 268.47 kCal |
Grăsimi | 8.04 g |
din care | |
Saturate | 0.89 g |
Ne-Saturate | 6.41 g |
Carbohidrați | 46.5 g |
din care | |
Zaharuri | 13.43 g |
Fibre | 6.4 g |
Proteine | 7.19 g |
Sare | 1.2 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...