
Healthy Nutella home-made @aurelsolea__fitness
Porții:
14
Timp de preparare:
5min
Timp de gătire:
10min
Ingrediente
250 Grame - Alune de padure
135 Grame - Erytrytol
50 Grame - Cacao Dr Oetker
40 Grame - Ulei de cocos bio extra virgin RuBio
20 Grame - Apa
0.1 Gram - Sare himalaya
Instrucțiuni de preparare
- Alunele crude le punem într-o tavă şi le lăsăm 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curăţăm bine de pielițe.
-
Punem alunele într-un robot prevăzut cu lame de oţel şi le mixăm câteva minute până se mărunţesc bine, dacă aveţi un robot mai puternic, o să se transforme în pastă.
-
Am adăugat erytyolul pudră (l-a măcinat cu o râșniță pentru cafea), cacao, uleiul de cocos topit și puțină apă și am mixat în continuare.
- Consistența cremei trebuie să fie una destul de lichidă, nu vă faceți griji, după ce va sta puțin la frigider se va întări puțin.
- Ulterior am transferat conținutul într-un alt vas, iar cu un blender vertical am mai mixat 2-3 minute, pentru ca crema să devină și mai fină.
- Eu am ales să o bat cu și cu mixerul la final ca să o aerez. Astfel ea devine spumoasă și se dechide un pic la culoare.
- Se păstrează la frigider unde rezistă timp de câteva săptămâni.
Tips & tricks:
- Pentru o omogenizare mai bună, erytytolul poate fi făcut pudră cu o râșniță.
- Catitatea de îndulcitor adaugă în funcție de preferințele fiecăruia
Dcă vrei să slăbești în timp ce te bucuri de cele mai delicioase preparate, mă gășești pe Instagram: aurelsolea__fitness
Informații nutriționale
Valori medii nutriționale pentru o portie | |
Calorii | 630 kj / 150.62 kCal |
Grăsimi | 14.08 g |
din care | |
Saturate | 0.8 g |
Ne-Saturate | 9.57 g |
Carbohidrați | 3.95 g |
din care | |
Zaharuri | 0.76 g |
Fibre | 1.73 g |
Proteine | 3.46 g |
Proteine
9.18%
3.46g
3.46g
Carbohidrați
10.48%
3.95g
3.95g
Grăsimi
80.34%
14.08g
14.08g

Descarcă aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente și rețete exclusiv din România
Află mai multe detalii