Healthy cheesecake cu mere și sos de caramel sărat

Healthy cheesecake cu mere și sos de caramel sărat
Porții: 10
Timp de preparare: 30min

Ingrediente

  • 150 Grame - Biscuiti fara zahar Gullon
  • 80 Grame - Ulei cocos extra-virgin presat la rece - Vivio
  • 1200 Grame - Mere
  • 250 Grame - Erytrytol
  • 100 Grame - Lamaie
  • 500 Grame - Branza proaspata de vaci Pilos 0.3% grasime
  • 6 Grame - Gelatina vegetala agar agar
  • 50 Grame - Curmale
  • 15 Grame - Esenta de vanilie
  • 3 Grame - Scortisoara macinata
  • 1 Gram - Sare himalaya

Instrucțiuni de preparare

     Modul de preparare:

  1. Se spală bine lămâia cu apă caldă. Se șterge și se rade de coajă pe răzătoarea cea mai fină, numai partea galbenă. Se păstrează deoparte coaja.

  2. Se pregătește un castron cu apă rece (1-1.5 litri) în care se stoarce zeama de la 1/2 de lămâie. Se curăță merele de coajă și de semințe și se pun în castronul cu apă rece și lămâie, să nu se oxideze. (după curățare ar trebui să aveți in jur de 1,2 kg de mere)

  3. Pregătirea blatului:Am rupt în bucăți mai mici biscuiții, după care i-am măcinat foarte fin la blender.

  4. Am topit la foc mic uleiul de cocos împreună cu 20 gr. erytrytol, amestecând continuu.

  5. Am turnat peste biscuiți compoziția și am amestecat bine.Compoziția trebuie să fie asemănătoare nisipului umed.

  6. Într-o formă cu pereți detașabili cu 24 de cm. diametru, am pus biscuiții și i-am presat cu dosul unei linguri, într-un strat de grosime uniformă.

  7. Am introdus forma la congelator, să se întărească bine.

  8. Pregătirea merelor:Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare am pus pe foc  900 de grame de mere gata curățate, tăiate în felii, împreună cu 120 de grame  erytytol și 15 gr. ulei de cocos. 

  9. În scurt timp, merele vor lăsa un sirop abundent. Se gătesc până ce încep să se înmoaie, fără să se terciuiască.

  10. Intr-un vas mic am pus 2 gr. agar-agar și 2 linguri de apă și le-am încălzit la foc mic, amestecând constant, până când agar-agarul s-a dizolvat complet.

  11. În cratița cu mere am turnat agar-agarul și scorțișoara și am amestecat bine.
  12. După ce merele s-au răcit  puțin,  le-am adăugat peste blatul de biscuiți și le-am presat într-un strat cât mai compact și uniform, iar apoi am introdus forma la congelator.

  13. Pregătire cremă cu mere și brânză: Între timp, merele rămase (300 de grame) le-am pus într-o  crăticioară cu erytrytolul rămas (110 gr.), zeama de la 1/2 lămâie, coaja de lămâie și  5 gr. ulei de cocos. 

  14. După ce merele s-au înmuiat bine, am pus într-un vas mic 3 gr. agar-agar și 3 linguri de apă și le-am încălzit la foc mic, amestecând constant, până când agar-agarul s-a dizolvat complet, iar apoi am turnat agar-agarul peste mere.

  15. Am dat totul la blender până am obținut un piure fine.

  16.  

    Am adăugat 2-3 linguri cremă de brânză și am amestecat, iar apoi am adăugat și restul de cremă de brânză și 10 ml esență de vanilie și am omogenizat compoziția.

  17. Am turnat crema de brânză peste stratul de mere deja întărit și am introdus la frigider până la pregătire toppingului.

  18. Topping:  am lăsat curmalele la înmuiat în apă fierbinte pentru aproximativ 5-10 minute.
  19. Le-am adăugat în blender și le-am blenduit, înpreună cu esența de vanilie, sarea. Dacă este necesar adaugă puțină apă în care s-au hidratat pentru a ajuta blenderul.
  20. Am încălzit compozița într-o crăticioară, iar într-o altă crăticioară am pus 1 gr. agar-agar și 1 lingură de apă și le-am încălzit la foc mic, amestecând constant, până când agar-agarul s-a dizolvat complet, iar apoi am turnat agar-agarul peste prima compoziție și am amestecat până s-a omogenizat.
  21. După ce compoziția s-a răcit puțin, am turnat-o în formă peste crema de brânză deja întărită.
  22. Am înfoliat forma cu foaie  alimentară și am lăsat-o la frigider pentru minimum 3 ore

  23. Pentru a scoate cheesecakeul din formă, fără ca acesta să se prindă, poți încălzi puțin inelul detașabil cu o torță de bucătărie/brichetă.

     Tips & tricks:

  • cantitatea de îndulcitor și esență se adaugă în funcție de preferințele fiecăruia.
  • recomand să folosești mere cu consistență cât mai tare, deoarece acestea își vor păstra mult mai bine forma și nu se vor terciui.
  • dacă nu ai agar-agar, poți folosi gelatină normală(pudră), dar atunci va trebui să folosești de 5  x cantitatea de agar-agar, vezi aici cum se folosește.

 

   Pentru mai multe sfaturi, idei și rețete, urmărește-mă pe Instagram: aurelsolea__fitness 

 

 

Informații nutriționale

Proteine: 13%
Carbohidrați: 52%
Grăsimi: 35%
Valori nutriționale pentru o porție de 236g
Calorii 1047 kj / 250.14 kCal
Grăsimi 10.35 g
din care
Saturate 0.1 g
Ne-Saturate 0.31 g
Carbohidrați 33.51 g
din care
Zaharuri 17.43 g
Fibre 4.14 g
Proteine 8.23 g
Sare 153.33 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK