Ghiveci de legume cu bame

Ghiveci de legume cu bame
Porții: 6
Timp de preparare: 40min
Timp de gătire: 30min

Ingrediente

  • 200 Grame - Bame proaspete
  • 250 Grame - Pastai fierte
  • 100 Grame - Ceapa rosie
  • 100 Grame - Ardei gras rosu
  • 380 Grame - Cartofi noi
  • 90 Grame - Morcovi
  • 240 Grame - Dovlecel
  • 200 Mililitri - Apa
  • 370 Grame - Suc de rosii
  • 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
  • 1 Catel (5g) - Usturoi
  • 2 Grame - Cimbru uscat
  • 2 Grame - Oregano uscat
  • 1 Lingurita rasa (5g) - Sare himalaya
  • 3 Grame - Piper negru
  • 5 Grame - Paprika
  • 10 Grame - Patrunjel verde
  • 10 Grame - Marar proaspat
  • 10 Grame - Coriandru frunze

Instrucțiuni de preparare

Ingrediente:

  • o ceapa medie(=100g)
  • 1 morcov(=90g)
  • 1 ardei gras roșu(=100g)
  • 1 dovlecel (=240g)
  • 250g păstăi verzi
  • 200g bame
  • 4 cartofi medii (=380g)
  • 1 cățel de usturoi
  • paprika, cimbru uscat, oregano uscat
  • doua linguri ulei de măsline (=30g)
  • 370g suc de roșii
  • 200 ml apă
  • pătrunjel verde, mărar, coriandru
  • sare și piper după gust

Se pune apa la fiert într-o oală de dimensiuni medii, cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarbă se adaugă păstăile și bamele. Se blanseaza pentru 5 min, apoi se scot.

Într-o tigaie de dimensiuni mai mari sau oala se adaugă uleiul de măsline. Când acesta începe sa se încălzească, se adaugă ceapa, morcovul și ardeiul gras tocate mărunt, un pic de sare și se călesc pentru 5 min.

Adăugăm apoi dovlecelul și cartofii, tăiați cubulețe și amestecăm bine. Peste toată compoziția se adaugă 200 ml apă, acoperim tigaia/oala cu un capac și vom lăsa la cartofii sa se fiarbă, la foc mic pentru 15-20 min sau până când aceștia s-au fiert.

După ce am verificat cartofii cu o furculiță, adăugăm o lingurita de paprika (dulce sau iute, depinde de preferințe), cimbrul și oregano uscat, nu foarte mult din fiecare, ci cât sa dea gust legumelor și piper măcinat.

Vom pune acum sucul de roșii și păstăile și bamele pe care le-am blanșat.

Amestecăm foarte bine și lăsăm ghiveciul sa clocotească de câteva ori, pentru maxim 5 min. Adăugăm și cățelul de usturoi dat prin răzătoare și sare după gust.

La final, vom toca mărunt câteva fire de mărar, pătrunjel verde și coriandru.

Adăugăm verdeața peste ghiveci și... Voilà ! E gata. Poftă bună!

Informații nutriționale

Proteine: 11%
Carbohidrați: 60%
Grăsimi: 29%
Valori nutriționale pentru o porție de 335g
Calorii 687 kj / 164.29 kCal
Grăsimi 5.72 g
din care
Saturate 0.07 g
Ne-Saturate 0.22 g
Carbohidrați 26.15 g
din care
Zaharuri 3.88 g
Fibre 4.42 g
Proteine 4.78 g
Sare 850.83 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România

Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
  • Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
  • Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
  • Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
  • Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
  • Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
  • și multe multe altele...
Află mai multe detalii
CODURI DE REDUCERE
MYPROTEIN
Ai 40% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK
NUTRILAND
Ai 10% reducere la orice comandă folosind codul EATTRACK10
GREEN SUGAR
Ai 5% reducere la orice comandă folosind codul EATNTRACK