Ghiveci de legume cu bame
![Ghiveci de legume cu bame](https://eu-central-1.linodeobjects.com/eatntrack-image-resource/image-resources/3019b096-d241-4a66-823d-b1fc05defd92.jpg)
Ingrediente
- 200 Grame - Bame proaspete
- 250 Grame - Pastai fierte
- 100 Grame - Ceapa rosie
- 100 Grame - Ardei gras rosu
- 380 Grame - Cartofi noi
- 90 Grame - Morcovi
- 240 Grame - Dovlecel
- 200 Mililitri - Apa
- 370 Grame - Suc de rosii
- 2 Linguri (30ml) - Ulei de masline
- 1 Catel (5g) - Usturoi
- 2 Grame - Cimbru uscat
- 2 Grame - Oregano uscat
- 1 Lingurita rasa (5g) - Sare himalaya
- 3 Grame - Piper negru
- 5 Grame - Paprika
- 10 Grame - Patrunjel verde
- 10 Grame - Marar proaspat
- 10 Grame - Coriandru frunze
Instrucțiuni de preparare
Ingrediente:
- o ceapa medie(=100g)
- 1 morcov(=90g)
- 1 ardei gras roșu(=100g)
- 1 dovlecel (=240g)
- 250g păstăi verzi
- 200g bame
- 4 cartofi medii (=380g)
- 1 cățel de usturoi
- paprika, cimbru uscat, oregano uscat
- doua linguri ulei de măsline (=30g)
- 370g suc de roșii
- 200 ml apă
- pătrunjel verde, mărar, coriandru
- sare și piper după gust
Se pune apa la fiert într-o oală de dimensiuni medii, cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarbă se adaugă păstăile și bamele. Se blanseaza pentru 5 min, apoi se scot.
Într-o tigaie de dimensiuni mai mari sau oala se adaugă uleiul de măsline. Când acesta începe sa se încălzească, se adaugă ceapa, morcovul și ardeiul gras tocate mărunt, un pic de sare și se călesc pentru 5 min.
Adăugăm apoi dovlecelul și cartofii, tăiați cubulețe și amestecăm bine. Peste toată compoziția se adaugă 200 ml apă, acoperim tigaia/oala cu un capac și vom lăsa la cartofii sa se fiarbă, la foc mic pentru 15-20 min sau până când aceștia s-au fiert.
După ce am verificat cartofii cu o furculiță, adăugăm o lingurita de paprika (dulce sau iute, depinde de preferințe), cimbrul și oregano uscat, nu foarte mult din fiecare, ci cât sa dea gust legumelor și piper măcinat.
Vom pune acum sucul de roșii și păstăile și bamele pe care le-am blanșat.
Amestecăm foarte bine și lăsăm ghiveciul sa clocotească de câteva ori, pentru maxim 5 min. Adăugăm și cățelul de usturoi dat prin răzătoare și sare după gust.
La final, vom toca mărunt câteva fire de mărar, pătrunjel verde și coriandru.
Adăugăm verdeața peste ghiveci și... Voilà ! E gata. Poftă bună!
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 335g | |
Calorii | 687 kj / 164.29 kCal |
Grăsimi | 5.72 g |
din care | |
Saturate | 0.07 g |
Ne-Saturate | 0.22 g |
Carbohidrați | 26.15 g |
din care | |
Zaharuri | 3.88 g |
Fibre | 4.42 g |
Proteine | 4.78 g |
Sare | 850.83 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...