Gem de mere | Alina Fulberti
Ingrediente
- 500 Grame - Mere
- 60 Grame - Suc de portocale
- 50 Grame - Green Sugar
- 1 Gram - Coaja de portocala
- 1 Gram - Scortisoara macinata
- 1 Gram - Esenta de vanilie
Instrucțiuni de preparare
Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se cantaresc, te taie in cuburi se pun intr-o oala, peste se adauga indulcitorul, coaja de la o portocala (se recomanda sa fie decojita cu peeler-ul astfel sa poata fi scoasa din compozitie la final) si sucul de portocala proaspat stors, putina scortisoara si vanilie dupa gust.
Se pune totul la fiert pe focul dat la minim si se gateste amestecand din cand in cand pentru 20-30 minute sau pana cand s-a evaporat o mare parte din lichid.
Dupa ce s-a fiert se elimina coaja de portocala se lasa la racit si se pune compozitia intr-un borcan se sticla inchis ermetic, se patreaza la frigider pana la 1 saptamana.
Tips & Tricks
Se poate servi pe paine prajita cu unt, pe rondele de orez, la clatite sau chiar umplutura pentru diverse prajituri cu mere.
Green sugar se poate inlocui cu orice alt indulcitor 0 calorii rezistent la fierbe.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 50g | |
Calorii | 136 kj / 32.47 kCal |
Grăsimi | 0.13 g |
din care | |
Ne-Saturate | 0.11 g |
Carbohidrați | 8.64 g |
din care | |
Zaharuri | 5.56 g |
Fibre | 1.39 g |
Proteine | 0.22 g |
Sare | 1.4 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...