Gem de mere | Alina Fulberti

Gem de mere | Alina Fulberti
Porții: 9
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 20min

Ingrediente

500 Grame - Mere
60 Grame - Suc de portocale
50 Grame - Green Sugar
1 Gram - Coaja de portocala
1 Gram - Scortisoara macinata
1 Gram - Esenta de vanilie

Instrucțiuni de preparare

Merele se curata de coaja si de cotor, apoi se cantaresc, te taie in cuburi se pun intr-o oala, peste se adauga indulcitorul, coaja de la o portocala (se recomanda sa fie decojita cu peeler-ul astfel sa poata fi scoasa din compozitie la final) si sucul de portocala proaspat stors, putina scortisoara si vanilie dupa gust.

Se pune totul la fiert pe focul dat la minim si se gateste amestecand din cand in cand pentru 20-30 minute sau pana cand s-a evaporat o mare parte din lichid. 

Dupa ce s-a fiert se elimina coaja de portocala se lasa la racit si se pune compozitia intr-un borcan se sticla inchis ermetic, se patreaza la frigider pana la 1 saptamana.

 

Tips & Tricks

Se poate servi pe paine prajita cu unt, pe rondele de orez, la clatite sau chiar umplutura pentru diverse prajituri cu mere.

Green sugar se poate inlocui cu orice alt indulcitor 0 calorii rezistent la fierbe.

 

Informații nutriționale

Proteine: 1%
Carbohidrați: 97%
Grăsimi: 2%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 149 kj / 35.71 kCal
Grăsimi 0.11 g
din care
Ne-Saturate 0.03 g
Carbohidrați 14.06 g
din care
Zaharuri 5.77 g
Fibre 1.33 g
Proteine 0.19 g
Sare 0.55 mg

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook