Eclere cu făină de ovăz
Ingrediente
- 75 Grame - Fulgi de ovaz - Fine Oat Flakes - K-Classic (Kaufland)
- 150 Mililitri - Apa
- 1 Lingurita (13g) - Miere
- 35 Grame - Amidon alimentar fin Gustin Dr. Oetker
- 2 Oua mici - S (100g) - Ou crud
- 50 Mililitri - Ulei de cocos dezodorizat - SanoVita
Instrucțiuni de preparare
Se topesc uleiul de cocos și mierea în apă și se aduce amestecul lichid la fierbere. Se adaugă peste făina de ovăz amestecata cu amidonul de porumb. Făina se obține prin darea fulgilor de ovăz prin blender sau râsnița de cafea timp de 1 min. Se amestecă bine pentru cca. 1 min amestecul astfel încât să nu rămână lichid neincorporat. Se lasă la răcit cam 5 min apoi se adauga cele 2 oua pe rand și se amesteca cu o lingura de lemn pana când se obtine un amestec lipicios care nu curge prea tare. Se pune amestecul intr-o punga care se taie la capăt sau poate fi utilizat un set de ornarea torturilor. Se formeaza 12 eclere si se dau la cuptorul preîncălzit 5-10 min la 180°C, după care se scade temperatura la 160° si se mai lasă aprox. 20 de min. Inainte de umplere trebuie răcite complet.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 35g | |
Calorii | 348 kj / 83.1 kCal |
Grăsimi | 5.07 g |
din care | |
Saturate | 3.84 g |
Ne-Saturate | 1.15 g |
Colesterol | 31 mg |
Carbohidrați | 7.72 g |
din care | |
Zaharuri | 1 g |
Fibre | 0.45 g |
Proteine | 1.88 g |
Sare | 15.17 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...