Dulceata de dovleac placintar | Alina Fulberti

Dulceata de dovleac placintar | Alina Fulberti
Porții: 14
Timp de preparare: 10min
Timp de gătire: 15min

Ingrediente

1.5 Gram - Dovleac crud
70 Grame - Suc de portocale
5 Grame - Coaja de portocala
50 Grame - Sirop de artar Mcennedy Lidl
1 Gram - Scortisoara macinata

Instrucțiuni de preparare

Dovleacul placintar se da pe razatoare, dupa care se adauga intr-o tigaie cu pereti inalti sau o oala, peste dovleac se adauga sucul proaspat stors de la o portocala, coaja de portocala rasa si siropul de artar, se gateste totul la foc mic 10-15 minute sau pana cand dovleacul este complet gatit si s-a evaporat tot lichidul. 

Dupa se paseaza compozitia cu ajutorul unui blender vertical (optional pentru o textura mai fina).

Se lasa la racit si se poate servi.

 

Tips & Tricks

 

Ideala pentru gustari, servita pe rondele de orez, pentru terci de ovaz sau chiar ca umplutura pentru placinta de dovleac.

Siropul de artar se poate inlocui cu sirop de agave sau alt indulcitor dupa preferinte.

Se poate pastra la frigider cateva zile in borcan de sticla inchis ermetic sau in pungi, in congelator (doar ca umplutura pentru placinta).

Din aceste cantitati se obtin ~ 680 gr.

Informații nutriționale

Proteine: 1%
Carbohidrați: 98%
Grăsimi: 1%
Valori medii nutriționale pentru o portie
Calorii 64 kj / 15.41 kCal
Grăsimi 0.01 g
Carbohidrați 3.81 g
din care
Zaharuri 2.91 g
Proteine 0.04 g

Încearcă și aplicația noastră de mobil

Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Află mai multe detalii

Instagram
Facebook