Dulceata de dovleac placintar | Alina Fulberti
Ingrediente
- 1.5 Gram - Dovleac crud
- 70 Grame - Suc de portocale
- 5 Grame - Coaja de portocala
- 50 Grame - Sirop de artar Mcennedy Lidl
- 1 Gram - Scortisoara macinata
Instrucțiuni de preparare
Dovleacul placintar se da pe razatoare, dupa care se adauga intr-o tigaie cu pereti inalti sau o oala, peste dovleac se adauga sucul proaspat stors de la o portocala, coaja de portocala rasa si siropul de artar, se gateste totul la foc mic 10-15 minute sau pana cand dovleacul este complet gatit si s-a evaporat tot lichidul.
Dupa se paseaza compozitia cu ajutorul unui blender vertical (optional pentru o textura mai fina).
Se lasa la racit si se poate servi.
Tips & Tricks
Ideala pentru gustari, servita pe rondele de orez, pentru terci de ovaz sau chiar ca umplutura pentru placinta de dovleac.
Siropul de artar se poate inlocui cu sirop de agave sau alt indulcitor dupa preferinte.
Se poate pastra la frigider cateva zile in borcan de sticla inchis ermetic sau in pungi, in congelator (doar ca umplutura pentru placinta).
Din aceste cantitati se obtin ~ 680 gr.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 49g | |
Calorii | 64 kj / 15.4 kCal |
Grăsimi | 0.01 g |
Carbohidrați | 3.81 g |
din care | |
Zaharuri | 2.92 g |
Fibre | 0.04 g |
Proteine | 0.04 g |
Sare | 0.01 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...