Dovlecei umpluti cu urda

Porții:
6
Timp de preparare:
45min
Timp de gătire:
20min
Ingrediente
- 1000 Grame - Dovlecei
- 500 Grame - Urda de oaie Bonas
- 20 Grame - Gouda Pilos
- 250 Grame - Praz
- 50 Grame - Ceapa verde
- 50 Grame - Marar proaspat
- 2 Oua mici - S (100g) - Ou crud
- 100 Grame - Ardei gras
- 4 Grame - Boia dulce
Instrucțiuni de preparare
Se curata dovleceii si se taie in doua pe lungime apoi pe latime.
Se scobesc cu o lingurita, obtinandu-se 4 forme de barcute din fiecare dovlecel.
Se oparesc cam 3 minute in apa cu sare.
Se scot cu mare grija si se pun pe un prosop de bucatarie ca sa se raceasca si sa se intareasca putin.
Urda se piseaza cu furculita si se amesteca cu prazul calit in ulei cu apa, cozile de ceapa verde tocate, mararul, ouale, sare piper si boia dulce.
Se umplu barcurele si se presara gouda rasa deasupra. Eu am avut umplutura mai multa si am umplut si un ardei gras.
Se dau la cuptor 20 min sau pana se rumenesc putin.
Pofta buna!
Informații nutriționale
Proteine: 23%
Carbohidrați: 59%
Grăsimi: 18%
Valori nutriționale pentru o porție de 346g | |
Calorii | 629 kj / 150.42 kCal |
Grăsimi | 3.11 g |
din care | |
Saturate | 1.15 g |
Ne-Saturate | 1.42 g |
Colesterol | 62 mg |
Carbohidrați | 22.9 g |
din care | |
Zaharuri | 2.4 g |
Fibre | 3.24 g |
Proteine | 8.87 g |
Sare | 88.06 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
Uite doar câteva motive pentru care să încerci aplicația:
Află mai multe detalii
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...