Dovlecei si ardei umpluti
Ingrediente
- 600 Grame - Zucchini
- 2 Bucati (200g) - Ardei capia/kapia
- 20 Grame - Rosii uscate
- 40 Grame - Măsline Vera
- 80 Grame - Branza feta
- 50 Grame - Sos de roșii Italiamo
- 30 Grame - Ceapa verde
- 1 Lingurita (5ml) - Ulei de masline
Instrucțiuni de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tăiați dovleceii în jumătate și scoateți interiorul cu o lingură sau cu cutitul. Asezati barcile de dovlecei peste care ati pus o lingurita de ulei de masline intr-o tava pe hartie de copt.
Se baga la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Intre timp tăiați interiorul dovleceilor si amestecați cu ardeiul tăiat cubulețe (doar unul, pe celalalt il umpleti), roșiile uscate, maslinele si ceapa verde într-un bol.
Apoi adăugați brânza și busuiocul și amestecați totul. Asezonați cu piper.
Puneți amestecul în „bărcile” de dovlecei pe care le-ati scos intre timp din cuptor. Mie mi-a mai ramas umplutua, asa ca am umplut si un ardei kapia.
Bagati din nou la cuptor pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Pentru mai multe retete sanatoase si delicioase, puteti sa ma urmariti pe pagina de Facebook Mihaela Pelea Nutritionist sau pe Instagram @mihaelapelea.
Informații nutriționale
Valori nutriționale pentru o porție de 512g | |
Calorii | 1119 kj / 267.35 kCal |
Grăsimi | 14.92 g |
din care | |
Saturate | 6.67 g |
Ne-Saturate | 4.94 g |
Colesterol | 35.6 mg |
Carbohidrați | 26.54 g |
din care | |
Zaharuri | 18.64 g |
Fibre | 6.86 g |
Proteine | 12.38 g |
Sare | 1059.5 mg |
Încearcă și aplicația noastră de mobil
Eat & Track - Cel mai rapid și ușor de folosit jurnal de nutriție cu alimente exclusiv din România
- Ai acces la informațiile nutriționale a peste 35.000 de alimente din România
- Ai acces la sute de rețete și idei de mese cu informațiile nutriționale gata completate
- Poți vedea Nutri-Score-ul alimentelor
- Poți căuta alimente prin scanarea codului de bare
- Poți compara informațiile nutriționale ale alimentelor
- și multe multe altele...